InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na letní scéně zámeckého parku v Dačicích zněly koncerty pro Jendu

Ředitelka Nadačního fondu Šťastná hvězda Alena Skovajsová (uprostřed) sledovala hudební program spolu se svými kolegy a Jendou Plevou (vpravo od ředitelky) s jeho rodinou. , Autor: Lucie Váchová

Ředitelka Nadačního fondu Šťastná hvězda Alena Skovajsová (uprostřed) sledovala hudební program spolu se svými kolegy a Jendou Plevou (vpravo od ředitelky) s jeho rodinou.     Autor: Lucie Váchová

DAČICE - Každý má svou hvězdu - dnešní svítí pro Jendu. Tak se jmenovala celodenní benefiční akce, která se konala v sobotu 8. srpna na letní scéně dačického zámeckého parku. Výtěžek z celé akce totiž prostřednictvím nadace Šťastná hvězda poputuje Jendovi Plevovi z Brtnice. Ten přišel při tragické nehodě o obě nohy. Peníze použije na nákup invalidního vozíku a dalších rehabilitačních pomůcek.

„Vystupuje tu spousta kapel a umělců, aby Honzu povzbudili a pomohli mu finanční příspěvek vybrat. Už dopoledne vystoupili Čiperkové, to byla především zábava pro děti. Nechyběly dačické mažoretky, Duo Aramis nebo Mína Elischerová. To je mladá zpěvačka a youtuberka. Dorazila i Abba Stars, což je skvělá kapela ve výborném obsazení. Písně Karla Gotta zazpívá Ondra Provazník, který jako jediný má oficiální svolení Gottovy rodiny," popsal pořadatel benefice Martin Šťastný.

Ondřej Provazník je zároveň patronem Nadačního fondu Šťastná hvězda, stejně jako zpěvák Petr Kolář, který na pódiu vystoupil ve večerních hodinách. Program benefiční akce byl namíchaný tak, aby si na své přišel každý. Vystoupili i Tom Sean a Adéla Zouharová, k vidění byla trialová exhibice RideWheel a nechyběla ani noční zábava s kapelou Nukleár. S mini zoo na místo dorazili členové Jockey Clubu Malý Pěčín a děti si ve volných chvílích mohly hrát například s morčátky. Dispozici bylo samozřejmě i výborné občerstvení.

„Bohužel trochu proti nám hraje tropické počasí. Je kolem třiceti stupňů a tady v tom areálu je to opravdu znát. Dopoledne tu bylo celkem dost lidí, po obědě je to o něco horší. Ale věřím, že až lidé přijdou od bazénů a z koupališť, tak si k nám cestu najdou," dodal Martin Šťastný.

Výtěžek z akce Každý má svou hvězdu – dnešní svítí pro Jendu bude znám v úterý 11. srpna.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace