Dokument pro módní nadšence: Poznejte život Salvatora Ferragama

Dokument zachytí cestu obuvníka, návrháře a zakladatele stejnojmenné luxusní značky od prvního střevíčku, který vytvořil už v devíti letech, přes studium v Neapoli, úspěch na západě během hollywoodské éry němého filmu, až po expanzi značky ve Florencii na přelomu třicátých a čtyřicátých let. Film nabídne také vzpomínky členů rodiny Ferragamo i jejich pohled na pokračování dědictví ve formě luxusního domu. Ferruccio Ferragamo, Salvatorův nejstarší syn a současný ředitel firmy, k filmu řekl: 

Je to pocta pro mě i celou naší rodinu, že se režisér takového kalibru jako Luca Guadagnino zajímá o naší rodinnou historii a adaptuje ji do filmového zpracování.

Scénář napsala redaktorka prestižního deníku The New York Times Dana Thomas, autorka biografických knih Gods And Kings: The Rise And Fall Of Alexander McQueenJohn Galliano, and Deluxe: How Luxury Lost Its Luster. Konkrétní datum premiéry snímku na Benátském filmovém festivalu není jasné, ten má letos proběhnout od 2. do 12. září, tedy pokud vše půjde dobře.

 

Foto: Getty Images