Game of Thrones (Hra o trůny)
95/100 - 2 310×

Game of Thrones(Hra o trůny)

Fantasy seriál o intrikách, magii a zradách. Západozemí a Východní země nejsou zeměmi, ve kterých by chtěl někdo žít, na každém rohu totiž číhá nebezpečí, která vás může ihned připravit o život.

USA | 2011 | Ukončeno
vysílání
8 sezón | HBO | 60 minut
žánr
Dobrodružný, Fantasy, Historický
hrají
Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Sníh), Maisie Williams (Arya Stark), Sophie Turner (Sansa Stark), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Iain Glen (Jorah Mormont), John Bradley (Samwell Tarly), Alfie Allen (Theon Greyjoy), Conleth Hill (Varys), Gwendoline Christie (Brienne z Tarthu), Liam Cunningham (Davos Mořský), Aidan Gillen (Petyr Baeliš), Isaac Hempstead Wright (Brandon Stark)

Co všechno měl zahrnovat pilotní díl zrušeného prequelu Bloodmoon?

Co všechno měl zahrnovat pilotní díl zrušeného prequelu Bloodmoon?

Seriál Game of Thrones se mohl dočkat prequelu, který by byl zasazen tisíce let před jeho příběhem. Prequel byl nakonec zrušen, přičemž my jsme se dozvěděli nové informace o jeho příběhu.

13 1
9.8.2020

Když stanice HBO oznámila, že nakonec nehodlá investovat do prequelu Bloodmoon, tak tím překvapila takřka každého. Seriál už měl totiž natočenou celou první epizodu, přičemž se v ní měla objevit spousta známých tváří. Kromě toho byly do projektu investovány nemalé informace, ale po několika měsících bylo rozhodnuto o jeho osudu.

Jak již bylo zmíněno, v seriálu si měly hlavní role zahrát mimo jiné takové herecké ikony jako Naomi Watts či Miranda Richardson, nicméně těch se v Západozemí nakonec nedočkáme. O jednotlivých rolích toho víme opravdu velmi málo, nově jsme se totiž dozvěděli prakticky jen jména postav, která jsou však nicneříkající. I přesto víme alespoň něco více o postavě Naomi Watts.

(Foto: HBO)

Z dřívějších popisů víme, že si Naomi Watts měla zahrát někoho z vyšší společnosti, avšak podle posledních informací si měla zahrát královnu jednoho z království. Kromě ní byla obsazena i dcera její postavy, princezna, kterou si měla zahrát Amy McPherson. Zajímavější však je, že se v pilotním díle měla konat svatba, na které si princezna ze Zimohradu měla vzít posledního člena rodu Casterlyů. Že by Naomi Watts získala roli lady Stark?

Kromě svatby se měla v pilotním díle odehrát i událost kolem krvavého Měsíce, tedy toho, na co odkazoval pracovní název seriálu Bloodmoon. Ten představuje hrozivou událost, která započne příchod Dlouhé noci a s tím spojeného konfliktu mezi bílými chodci a dětmi lesa.

A když už padla zmínka o dětech lesa, ty se měly v první díle taktéž objevit. Do rolí těchto postav byly kupodivu obsazeny děti, nikoliv dospělí, jak tomu bylo v seriálu Game of Thrones, kde se pár dětí lesa objevilo. Nicméně jeden fakt nelze přehlédnout – všechny děti lesa, které se měly objevit v Bloodmoonu, měly být hrány herci s černou pletí.

Co na zrušený seriál říkáte nyní? Moc příběhu sice nebylo odhaleno, ale lepší něco než nic.

Zdroj článku: Winter is Coming

Diskuze /15

FValek

Děj je sice zajímavý, ostatně jako všechno ze světa ledu a ohně, po čem bych teď sáhl raději než po ničem… Nicméně Amy McPherson je vyloženě jak druhá Sansa a Naomi Watts by určitě byla pipka jak Catelyn, takže myslím, že v tomhle ohledu rozhodně o nic nepřijdu. Dějově by to sice bylo asi zajímavější než House of the Dragon, ale četl jsem Martinův Oheň a krev a asi mi ty postavy jsou blíž… jen se z toho moc sérií nenadělá, pokud se nezačnou mapovat i další Targaryeni. Jinak černé děti mi nevadí, to je prostě moderní trend, se kterým se musíme naučit žít, takže pořád na to nadávat je o ničem, dělám, že žádné barvy nevidím a je to.

9.8.2020 | 14:44:09
Avari

FValek: Zlo se rozlézá právě proto, že dobří lidé mlčí. Docela by mě zajímalo, kde si myslíte, že to skončí, když budete dávat hlavu do písku? Já tohle třeba podporovat nebudu. Už jsem zrušil účet i na Netflixu a budu proti neomarxismu vystupovat.

#3 Zira #6 FValek #9 Geek #14 Moor8
9.8.2020 | 15:35:50
Zira

#2 Avari: Proboha jaké zlo? Co to tu melete? :D

#5 kupky #6 FValek
webmaster
9.8.2020 | 16:11:33
Svjatogor

Možná budu šokovat, mně přijde casting Dětí lesa v pořádku. :-O Tedy za předpokladu, že kreativní maskéři plně využijí jedinečné fyziognomie černošského obličeje a za pomocí masky vytvoří novou, identitu s unikátní tváří. Přece jenom nejlepší Klingoni byli, jsou a budou černí. :-)

Protože byl seriál zrušen, berte můj komentář jako optimistické: nestalo se, ale mohlo. :-D

9.8.2020 | 16:45:25
kupky

#3 Zira: dementi, no.

9.8.2020 | 20:21:12
FValek

#2 Avari:
#3 Zira: Já taky nechápu jaké zlo, ten casting mi nevadí, není to strkání hlavy do písku :D „Dělám, že barvy nevidím“ je, že třeba nekomentuju černochy v ruské šlechtě v Kateřině Veliké, ale jinak mi jako lidé a herci nevadí nijak :)

#7 Zira #10 Geek
9.8.2020 | 21:54:16
Zira

#6 FValek: Jo, to nebylo vůbec na tebe, ale na něj :D já jen že všichni jsme lidé a nemůžeme rozlišovat zlo od dobra na základě pigmentu, to má ten člověk totálně vymletý mozek :D :D

#15 Moor8
webmaster
9.8.2020 | 22:50:05
Fat Tony

FValek mal asi skôr na mysli, že najmä USA je doslova bombardované, aby často až nezmyselne potláčali všetko, čo by len trochu mohlo zaváňať rasizmom (napr. aj často humorný casting, či nasilu udelené oscary černochom atď). A nič, čo je robené nasilu (a toto teda je), nie je dobré. Niektoré reakcie tu len podtrhujú, ako sú ľudia zdegenerovaní massmediami.

#11 FValek
10.8.2020 | 6:40:18
Geek

#2 Avari: lol, mlčet bys měl hlavně ty. A pokud ti do teď nevadilo podporat tak nestydatou korporaci jako Netflix, a nyní jsi úplně na větvi z jakéhosi neomarxismu, což je mimochodem původně neonacistický termín etablovaný do mainstreamu profesionálními obchodníky se strachem, je něco strašlivě v nepořádku s tebou, takže raději vážně už mlč.

10.8.2020 | 14:24:39
Geek

#6 FValek: o castingu více zde, problém byl skutečně v rasistickém pojetí Dětí lesa https://www.youtube.com/watch?…

#11 FValek
10.8.2020 | 14:29:07
FValek

#8 Fat Tony: Když mě nejde o žádný rasismus, spíš o logické umístění různých lidí, jak jsem psal, zkrátka v novověkém Rusku nebude černošská šlechta, stejně tak asi nebude ve filmu z historického Norska třeba apod. Ale dneska je požadavek na rovnoprávnost a jediné, co můžeme udělat, je tyhle barvy nevidět… ne z rasistického hlediska, ale z toho logického, jinak mi je jedno kdo koho hraje. :)

#10 Geek: Ono to ale logicky smysl dává, pokud je jasně v knize řečeno, že na severu potažmo celé většině Západozemí žijí běloši, tak tam přece nebude černý lord Zimohradu, a pokud zvládnou černochy zakomponovat alespoň takto, tak je to na jednu stranu kompenzace, na druhou je to asi pro někoho taky rasistické, protože je vlastně nenajali přirozeně, ale nuceně a ještě je asi nějak zamaskují kostýmem… ale to už se mě netýká. Je to jako dryády v Zaklínači, taky tím protlačili barvu pleti, která logicky do světa Severu nesedí, ale byl to hezký kompenzační prvek, který ovšem zase nějaké hlásné trouby rozpálí, protože ukázal černochy jako „lesní divochy“ apod. Nikdo se nikdy nezavděčí, ale jedině řešení je asi to prostě vzít jak to natočí a neremcat. Ti herci by z role stejně skákali štěstím do vzduchu, takže každý, kdo má něco proti, je prostě jen nějaký petty bitch:)

#12 Svjatogor
10.8.2020 | 15:33:35
Svjatogor

#11 FValek: FLEJMVÓR!!! Zaplalte hranice a všechno pobijte, Bůh si je už přebe. :-D :-D :-D

10.8.2020 | 15:56:33
Ann Taylor

Tak abyste se tu mohli sežrat úplně, tak já jen dodám, že nám Bran v páté knize celkem jasně popsal, že děti mají oříškovou kůži s flíčky jako mají srnky. (Plus zlaté kočičí oči, tři prsty s drápy místo nehtů a tak).

redaktor
11.8.2020 | 9:29:13
Moor8

#2 Avari: Naprosto s tebou souhlasím! Jsem rád, že se najdou lidé, kteří se postaví za to, co je správné!

25.8.2020 | 14:06:34
Moor8

#7 Zira: Holka tos to nepochopila. Zlo nejsou černoši, jako takoví, ale současný blackwashing a černý rasismus. Kdyby to byli obyvatelé Sothorosu, tak mi to absolutně nevadí, ale když jsou nuceně narvaní tam, kam se absolutně nehodí jen proto, aby si splnili kvóty, tak mi to sakra vadí. V současnosti je cpou i do historických filmů a seriálů a dokonce i do dokumentů. A to je prostě ZLO!!! Jakmile se ustoupí propagandě, tak to má negativní dopad na kvalitu.

25.8.2020 | 14:18:27
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec Game of Thrones

Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Prequel

Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama