Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hořký titul pro Ogrodníkovou. Chtěla jsem víc, nelíbí se mi, jak hážu, kála se

Ani jedna nebyla se svým výkonem spokojená, ale Nikole Ogrodníkové druhý domácí titul z republikového šampionátu nikdo nevezme. Poprvé v kariéře navíc porazila v oštěpařském souboji Barboru Špotákovou, která se zase prala se zraněním.

Nikola Ogrodníková
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Ogrodníková je letos tabulkově nejlepší Češkou, výkonem 64,22 z Odložilova memoriálu jí patří páté místo ve světových tabulkách. Této délce se ale nepřiblížila a ani první skalp Špotákové na domácím mistrovství jí nezvedl náladu. "Pro mě jsou důležité výkony. A těch 61,41 není špatných, ale jsem na sebe přísná a chtěla jsem víc," řekla zanedlouho třicetiletá atletka. Místo radosti byla na sebe spíše naštvaná.

Vzhledem k aktuálnímu rozpoložení byla vlastně ráda, že teď není v Tokiu, kde měla v těchto dnech končit olympiáda. "Nevím, co bych tam předváděla. Necítím se, že bych stabilně házela za 65 metrů. Nelíbí se mi, jak hážu. Je to i tím, jak mám jiného trenéra a měníme věci v technice. Trvá, než si to sedne," vyprávěla oštěpařka, která po minulé sezoně odešla k Janu Železnému.

Fyzicky se cítí dobře, ale zatím to nedokáže prodat v sektoru. "Musím si nějak v hlavě uvědomit techniku, co s tím provedu. Technicky se nacházím ve středu, kde se peru sama se sebou," posteskla si. S renomovaným koučem pracují na tom, aby neměla tak nevyrovnané výkony. "Aby nebyl jeden mimo výseč a další za 60, aby ta série byla stabilní," řekla.

Ještě hůř se cítila světová rekordmanka Špotáková. Podruhé v sezoně se rozhodla závodit, ale už při rozcvičování cítila, že to nebude dobré. "To jsem hodně tušila. No prostě není můj den, zrovna se to fakt sešlo blbě. Je to jen sport," konstatovala.

Chtěla na republikový šampionát přijet za každou cenu. "Řekla jsem, že přijedu, tak jsem tady. Bylo to nejhorší házení za hrozně dlouhou dobu, takhle blbě se mi ještě neházelo, ale to mi stejně nikdo neuvěří, tak je to jedno," uvedla.

V sezoně omezené koronavirem tápe, kvůli achilovkám nemohla dlouho závodit. A marně vyhlížela závod, kde by si mohla spravit chuť. "Žádné závody nejsou. V Čechách to je měřený trénink. Na Zlaté tretře nevím, jestli si můžu něco spravit. Když na tom budu líp, ještě bych si ráda zazávodila, ale těžko říct," dodala dvojnásobná olympijská šampionka, které se v Ostravě obvykle příliš nedaří.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články