Motivace pro začátek se sportem

Máte na svém seznamu úkolů začít sportovat? A neustále termín přesouváte? Pak právě pro vás jsou následující tipy, jak se namotivovat a začít ještě dnes večer.

Sport a váš vnitřní lenoch si vůbec nerozumí, ale přesto můžete to své mrzoutské já jen s pár triky porazit. Možná potom budete už dnes večer stát ve sportovním na značce a nebudete poznávat sami sebe. A sportovat večer je dokonce nejefektivnější. No a to už je motivace, ne?

Motivujte se ke sportu

Možná to bude znít banálně, ale začněte pomalu. Půlhodina může nakonec být efektivnější než celá hodina, ve které se budete do konce jenom trápit. Také raději vyzkoušejte fitnes cvičení než hned zvedat 10 kilo. Malé dosažitelné cíle ukazují výsledek rychleji a motivují k tomu, abyste sportovali pravidelně.

Sportujte s přáteli

Samotné cvičení ve fitnes nemusí být velká zábava. Mnohem lepší je sportovat společně s přáteli. Napište svojí kamarádce zprávu, jestli nemá chuť jít si s vámi večer třeba zaběhat. Nebo se běžte projít do parku a nebo se můžete společně zapsat do kurzu zumby. Také uvolňující soukromá hodina jógy se počítá jako sport. A kdyby náhodou nikdo z vašich přátel nemohl, zkuste si zacvičit doma podle DVD.

Kupte si nové oblečení

Potřebujete ještě nějakou motivaci? Dopřejte si nákup nového super moderního sportovního oblečení. Nebudete tedy díky tomu běhat ani rychleji, ani asi neuděláte více sklapovaček, ale hned se budete cítit lépe a je velmi pravděpodobné, že váš sportovní výkon bude o trochu efektivnější. A to dokládají dokonce četné studie.

Nezapomeňte se pochválit

Je velmi důležité, abyste na sebe byli pyšní. A nezáleží na tom, že běháte „jenom“ patnáct minut nebo jste udělali „jen“ pět lehů-sedů. Místo toho, abyste se zlobili, že to bylo „jenom“ patnáct minut, klidně svůj malý úspěch oslavte. Jen s trochou tréninku bude z patnácti minut velmi rychle třicet nebo šedesát. Ale jen pokud budete pozitivně naladěni.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Domácí granola

(2 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat