Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Juška dvakrát překonal osmimetrovou hranici a cítil, že mohl doletět ještě dál

Předsevzetí splnil na dvě stě procent a hned dvakrát překonal vytouženou osmimetrovou hranici. Dálkař Radek Juška na republikovém šampionátu v Plzni navíc cítil, že mohl zapsat ještě více než 810 centimetrů.

Radek Juška na atletickém MČR v Plzni
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Od třetího čtvrtého pokusu jsem neměl energii. Sotva jsem běžel. Před každým pokusem se rozhýbávám, ale tentokrát už jsem tam jen seděl, ležel, snažil se nějakým způsobem zchladit. Nakonec ale dobrý," vyprávěl český rekordman.

Navzdory zmíněné únavě si však nejdelší skoky schoval do páté a šesté série, kdy shodně předvedl 810 centimetrů. "Já jsem ani jeden pokus necítil podle představ. Nevím, kolik bych skočil, kdybych to trefil," poznamenal.

Je nám líto, video expirovalo.
Skoky dálkaře Jušky za osm metrů

Závěrečnou sérii dálkařů navíc narušovalo souběžně probíhající vyhlašování vítězů jiných disciplín. "Myslím, že pořadatelé mohli deset minut počkat, tím pádem by se to tam vůbec nemotalo. To byla asi jediná trošku výtka," komentoval Juška.

Sám se navzdory komplikacím vyhecoval k zopakování vítězného výkonu. "To už bylo s troškou agresivity uvnitř. Je nepříjemné, když se nemůžete s čistou hlavou rozběhnout a běžet, ale musíte se intuitivně koukat do boku a hlídat, aby vám tam někdo nevletěl. To by šlo skoro o život," popisoval hrozící peripetie.

Ale jinak si sólo na závěr programu dvoudenního atletického mistrovství užíval. "Já mám rád, když diváci fandí a fandí třeba už jen mně. Bylo to super," zakončil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články