„11 cikánů pryč.“ Bohumín: Článek, ze kterého se zvednul kufr. A hnusné video

09.08.2020 21:33

Moravskoslezský kraj se rozhodl pomoci pozůstalým po obětech požáru panelového domu v Bohumíně a lidem, kteří se v ohnivém infernu zranili. Kontroverzní server Vlastenecké noviny však strašlivé neštěstí zneužil k vytvoření zprávy, kterou pravděpodobně řeší policie. Ozývají se i politici z ODS Jana Černochová a starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný. Server PL.cz varuje čtenáře před drastickým videem v článku.

„11 cikánů pryč.“ Bohumín: Článek, ze kterého se zvednul kufr. A hnusné video
Foto: Repro Facebook Tomas Minarcin
Popisek: Požár domu v Bohumíně

V sobotu v podvečer otřásla Českem zpráva, že po požáru panelového domu v Bohumíně zemřelo 11 lidí, z toho tři děti. Pět lidí se pokusilo plamenům uniknout skokem z okna, ale pokus se jim stal osudným.

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19?

53%
hlasovalo: 7774 lidí

Podle bohumínského místostarosty Igora Bruzla (ČSSD) předcházely tragédii rodinné problémy. „Je to náš dům a naši nájemníci, takže o nich něco víme. Bydleli tam dlouhodobě. Mám informace, že to nejsou sousedské spory, ale vyřizování nějakého spíše rodinného problému. A z drtivé většiny se nebude jednat o žádné etnikum, byli to zástupci majority,“ sdělil ke strašlivé události.

Po internetu koluje také video, které hrůzu ohnivého inferna zachycuje.

Navzdory tomu, o jak strašnou událost šlo, kontroverzní server Vlastenecké noviny přidal ke zprávě o požáru titulek „Jedenáct cikánů mínus. Něco uhořelo, něco vyskákalo z oken“.  

Starosta Pražských Řeporyjí Pavel Novotný z ODS je odhodlán udělat všechno pro to, aby server za tento styl vyjadřování zaplatil.

 „Udělám maximum pro to, aby tentokrát Vlastenecké noviny zaplatily za svůj ‚neotřelý‘ styl, kterým honí čtenost. Zaplatí. Tohle bylo moc i na jejich poměry. Policii jsem ani neoznačil, bylo by to trapné upozorňovat složku na Facebooku, když ji mám, jak je známo, teď tak nějak blíž. Tohle prostě neprojde, ač se jedná o veřejně nepřiznaný, ale skrytý pocit větš... pardon polo... pardon desetiny Čechů,“ napsal starosta Řeporyjí.

Pavel Novotný si nebral servítky

Poslankyně Jana Černochová se také důrazně ozvala.

„Jeden z odporných serverů zaklínajících se vlastenectvím dnes přinesl zcela nechutný popis včerejší bohumínské tragédie. Text ani odkaz nesdílím, protože nechci tu odpornost šířit. Prosím vás všechny, také jej nesdílejte! Teď se hodí napsat All lives matter. Každý lidský život má stejnou hodnotu a podobné texty jsou netolerovatelní ani právně, ani lidsky. Upozornila jsem na to ministra vnitra a věřím, že policie bude konat. Je to opravdu za hranou a nelze se tím promlčet. Myslím si, že dokažu rozpoznat kdy jde o svobodu názoru a kdy jde pouze o odpornej rasistickej text, ze kterého zůstanete opaření a přemýšlíte jestli jste v roce 1940, nebo 2020.... Ohavnost,“ vypálila.

Jana Černochová si nebrala servítky

Aktivista Tomasz Peszynski poznamenal, že se situací už zabývá policie.

Tomasz Peszynski o policii

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…