Toronto nezvládlo rozhodující zápas o postup do play-off, o Stanley Cup si zahraje Columbus

Hokejisté Columbusu porazili Toronto v rozhodujícím utkání kvalifikace 3:0, sérii vyhráli 3:2 a postoupili do prvního kola play-off NHL. Dallas zdolal ve skupině o umístění St. Louis 2:1 po nájezdech a do vyřazovací části půjde v Západní konferenci ze třetího místa.

Tento článek je více než rok starý.

Toronto Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Columbus se ujal vedení v sedmé minutě nenápadnou střelou Zacha Werenského od modré čáry. Puk se do branky dostal od chráničů bránícího Tysona Barrieho. Aktivnější Toronto mohlo v závěru úvodní třetiny vyrovnat: John Tavares měl před sebou odkrytou branku, ale trefil tyč. Druhý gól přidal v 52. minutě Liam Foudy, který střelou z ostrého úhlu našel volné místo v postoji Frederika Andersena.

Češi v roli nahrávačů. Washington díky Kempnému porazil 2:1 Boston, za něj asistovali Kaše s Krejčím

Číst článek

Toronto v předchozím duelu prohrávalo ještě v 57. minutě 0:3, ale třemi góly při hře bez brankáře vyrovnalo a v prodloužení rozhodlo. Tentokrát si už Columbus nenechal proklouznout postup mezi prsty a kapitán Nick Foligno zpečetil výhru při power play. Hrdina utkání Joonas Korpisalo kryl 33 střel a podruhé v sérii udržel čisté konto.

Columbus se v prvním kole utká s Tampou Bay, kterou minulý rok vyřadil z pozice velkého outsidera nečekaně hladce 4:0 na zápasy.

St. Louis v souboji dvou týmů, které byly v tabulce skupiny o umístění po dvou prohrách bez bodu, otevřel skóre z první šance. Střelou z mezikruží se prosadil Robert Thomas. Dallas vyrovnal až 31 sekund před koncem třetí třetiny, když ranou zpoza levého kruhu zamířil přesně Joe Pavelski. V nájezdech uspěl pouze Denis Gurjanov.

Oba finalisté minulého ročníku St. Louis i Boston vedli před přerušením základní části v březnu své konference, ale v bojích o umístění prohráli všechny tři zápasy. St. Louis se tak střetne v úvodním kole s Vancouverem, Dallas změří síly s Calgary.

Východní konference (Toronto):
Kvalifikace play-off - 5. zápas:
Toronto - Columbus 0:3 (konečný stav série: 2:3)
Branky: 7. Werenski, 52. Foudy, 60. N. Foligno. Střely na branku: 33:22. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Korpisalo, 2. Werenski, 3. Foudy (všichni Columbus). Konečný stav série: 2:3

Západní konference (Edmonton):
O nasazení do play-off:
St. Louis - Dallas 1:2 po sam. nájezdech
Branky: 4. Thomas - 60. Pavelski, rozhodující sam. nájezd Gurjanov. Střely na branku: 22:38. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Allen (St. Louis), 2. Pavelski, 3. Chudobin (oba Dallas).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme