Trik při rozměňování peněz stále funguje! Policie hlásí nové případy

10.08.2020 7:14

Policisté z obvodního oddělení Plzeň-střed vyšetřují v posledních dnech několik případů, kdy podvodníci nabízejí rozměnění bankovek, ale svou oběť okradou.

IMG_1130

Policie zatím eviduje tří případy. "Policisté obvodního oddělení Plzeň-střed zaznmenali za poslední týden několik případů, které se týkají starého známého triku při rozměňování bankovek s větší nominální hodnotou za menší. Již ve třech případech se tímto způsobem podvodníci obohatili. Pachatel či pachatelé si vybírají obchody s menší fluktuací osob, aby mohli odvést pozornost obsluhy při samotném rozměňování bankovek,“ sděluje policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Je pravděpodobné, že stejný trik mohou podvodníci zkoušet i v jiných městech Plzeňského kraje. Policisté proto nabádají k velké opatrnosti.

"Policisté apelují na případné další prodejce, stánkaře, obsluhy benzinových čerpacích stanic, obchodníky s drobným zbožím, aby byli při podobném jednání velmi obezřetní a nenechali se zmást. Scénář těchto událostí je vždy podobný. Nákup věcí malé hodnoty, platba bankovkou větší nominální hodnoty převážně 2 000 Kč nebo 5 000 Kč. Při vrácení peněz dojde ke zmatečnému rozměňování bankovek, kdy se pachatel zaměří zejména na komunikaci s ochotnou prodavačkou a z obchodu odchází obohacen,“ uzavírá mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24