Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
trautenberk / foto: Trautenberk/J. Beník

Trautenberk již 10 let předvádí svoji tanzmetalou show

Nebojí se extravagantních projevů a jejich vystoupení je směsicí koncertu, divadla a neřízených vtípků. Klatováci s krkonošským názvem v tématických kostýmech to umí pekelně rozbalit a jen tak něco je od koncertování nezastaví.

Stejně jako mnoho jiných, také kapela Trautenberk musela v důsledku současné situace měnit své plány a vymýšlet různá alternativní řešení. Harmonogram měla skupina bodrých Klatováků naplánovaný téměř rok dopředu, měli domluvenou účast na velkých letních festivalech, kde by s nimi jejich písně zapěl také několika tisícový dav. Vše mělo být navíc okořeněné oslavou narozenin téhle sebranky, která haleká po pódiích "hajnej ty jsi hovado" už 10 let.

Trautenberk v akci

Změna plánů

Jak potvrdil zpěvák kapely Mirek “prasopes” Cisler, kapela musela narychlo změnit své plány.  ,,Nebudete tomu možná věřit, ale současná situace se nás dotkla velmi, dá se říci, že do nás doslova drcla. Veřejná vystoupení, která jsme plánovali téměř rok dopředu, najednou fííí, a byla fuč. A proto jsme zaimprovizovali a vymysleli náhradní program. A tak se například objevíme 14. 8. v Újezdě u Přelouče a 15. 8. v Sušici, kde jsme letos vůbec hrát neměli. Teď zase trneme (popř. obáváme se) , jestli koncerty, které jsme naplánovali na podzim, taky neudělají fííí..." Doufejme že ne, protože kromě zmíněných míst má Trautenberk ještě do konce prázdnin koncertovat v Holýšově, Pohořelicích, Jihlavě, Plaňanech, Hronově či v Lužanech a poměrně nadupaný program má kapela i v září.

Kapela Trautenberk

Nové songy

Dle potvrzených informací kapela nezahálela ani v době nucené přestávky a využila ji ke vzniku několika nových písní. A tak kromě klasických hitovek jako Himlhergotdonrvetr, Kejklíř, Pot, Selka, Lunt či Netáhlo budeme moci při vystoupeních slyšet i novinku Jelito. Ta je již nyní k vidění na youtube, zatímco hudební satira Buržoust na svoji slávu ještě čeká. Klip k této písni je však již natočen a v hlavní roli jemnostpána Trautenberka se představí Milan Šteindler. Její premiéra prý bude co nevidět. A neslyšet.

Jak je vidět, Trautenberk nesedí doma a nehledá pod postelí koronabubáka, ale koncertuje ve velkém dál. Jejich playlist je plný osvědčených pecek i nových songů, které rozhodně stojí za poslech, stejně jako celé živé vystoupení této tanzmetalové bandy.

Trautenberk již 10 let předvádí svoji tanzmetalou show

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!