Hlavní obsah

Jak zlepšit vzájemnou důvěru ve vztahu

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzájemná důvěra má být součástí každého vztahu. Pokud si partneři bezmezně důvěřují, zlepšuje se i jejich přátelství a intimní rovina vztahu. Jak toho docílit?

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Přátelství je lepidlem vztahu, které drží dva lidi pohromadě. Stejně tak jim pomáhá procházet společně těžkými časy. Stejně jako každé jiné přátelství ale musí být založeno na vzájemné důvěře.

Tipy, jak si ji vybudovat, aby váš vztah s partnerem vydržel co nejdéle, přinesl server Yourtango.

Neberte partnera jako samozřejmost

Soudržnost je ve vztahu to hlavní. Partneři tu mají být jeden pro druhého, a to i po měsících a letech vztahu. Nejde vybudovat nějaký základ a spoléhat na to, že nám pak vztah vydrží navěky bez dalšího snažení - neberte proto partnera jako samozřejmost.

Věnujte mu chvíli a vyslechněte ho, i když se vám zrovna dvakrát nechce, buďte tu pro něj. Prospěje to vám oběma.

Osm způsobů, jak okamžitě zlepšit váš partnerský vztah

Vztahy a sex

Jste tým 

Pamatujte, že vztah není soutěž. Nejde o to, být ve všem nejlepší a mít vždy pravdu. Základem jsou kompromisy a schopnost řešit společně jako tým věci dobré i zlé.

Neomezujte se ve vztahu 

Základem budování důvěry ve vztahu je předpoklad, že jste v něm s někým, před kým nemusíte nic předstírat. Máte vedle sebe člověka, který snese vaše dobré i špatné vlastnosti. Stejně tak umí sdílet své emoce.

Zlatá pravidla pro používání technologií ve vztahu

Vztahy a sex

Důvěru si musíte zasloužit 

Důvěra je každodenní závazek. Pamatujte, že důvěru budují malé věci. Poděkování, ocenění partnera, sdělení, za co si ho vážíte.

Podporujte se 

Sdílíte se svým partnerem své sny a přání a on s vámi? I to je ve vztahu důležité, stejně jako podpora v jejich případném plnění.

Co ničí důvěru v jinak fungujícím vztahu

Vztahy a sex

Neřešte své problémy před rodinou a přáteli 

I když má každý čas od času potřebu si postěžovat, že jeho protějšek neudělal to nebo ono, zkuste se ovládnout a nedělat to. Vaši přátelé ani rodina nepotřebují vědět, že je partner bordelář nebo že partnerka nevalně vaří. To jsou věci, které by měly zůstat soukromé a řešit se vždy jen mezi partnery.

Veřejné ventilování jakýchkoli problémů vztahu nesvědčí, a důvěře už vůbec ne.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak dostat svou žárlivost pod kontrolu

„Kdo nežárlí, ten nemiluje,” zní ve vaší hlavě, zatímco tropíte žárlivou scénu. I když je žárlivost součástí mezilidských vztahů, občas nám pěkně přeroste přes...

Výběr článků

Načítám