Volání těla po zpomalení tempa

Jako matka, partnerka a manželka to v naší společnosti nemáte jednoduché. Práce, rodina, domácnost a někdy chaos charakterizuje běžný denní režim většiny prapůvodních obyvatelek Venuše. Není toho všeho na vás až příliš? To poznáte podle těchto signálů!

I když si říkáte, že večer nebudete nic moc dělat, už skládáte prádlo, vaříte, nebo se připravujete na zítřejší prezentaci. Děti běhají okolo a vám stoupá adrenalin. Nedává vám tělo najevo, že potřebuje pauzu, stejně jako duše? Pokud vám některá z níže uvedených situací přijde povědomá, vysaďte! 

Zpomalení tempa

Nic není příjemné a zábavné. Dlouho vám trvá, než uzavřete kreativní projekt, který by vám dřív problémy nedělal. Nic moc se vám nechce podnikat, chybí tvůrčí energie a elán, taky teď častěji prokrastinujete (odkládáte úkoly), pociťujete zvýšenou únavu a přijde vám, že se dokonce i nudíte.

Nezvladatelné chutě

Čokoládové sušenky, barevné bonbony, které ještě děti nesnědly, tvarohové koláče, lízátka, smažené brambůrky nebo slané tyčinky. Pokud nejste v pohodě, vnitřní napětí zaháníte emocionálním přejídáním. Obecně platí, že jakmile saháte po něčem, co by normálně zůstalo v lednici nebo v komoře, hlásí se o slovo napětí.

Křik na vlastní děti

Děti jsou děti. Chtějí si hrát, křičí, smějí se, jsou hlučné a málokdy bývají v klidu. Vadí vám tak, že je okřikujete, zvyšujete na ně hlas a káráte je za hlouposti? Pak jste ve stresu a potřebujete pauzu.

Rozhození z maličkostí

Je těžké žonglovat mezi rodinou, domácností a prací. Možná vás tuhle rozhodilo, že došla káva, rozbil se oblíbený hrníček a pes udělal loužičku na koberci. Reagujete slzami nebo vztekem? Berte to jako indikátor toho, že jste v křeči, a ideálně zaúkolujte něco z blízkých, aby vám s denními povinnostmi pomohl.

Touha po úkrytu

Na toaletu si berete telefon, v koupelně se zamykáte a přejete si aspoň o pár minut volného času navíc. Podvědomě tak utíkáte od reality a sníte o samotě. Zkuste se s partnerem, sousedkou či sestrou dohodnout, zda by bylo možné se aspoň na pár hodin vzdálit od dětí a chaosu a dopřejte si schůzku s přáteli či cokoli, co vám udělá dobře. I dlouhá, uklidňující koupel, masáž, procházka nebo návštěva kina může zklidnit a oživit vaši mysl i tělo. Z uklidňujících bylinek zvolte třezalkou tečkovanou, meduňku lékařskou, chmelové šištice či kořen z kozlíku lékařského.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat