Nejlepší filmy na HBO GO

nejlepší filmy HBO GO

HBO GO nabízí stovky skvěle hodnocených filmů v českém dabingu i originálním znění. Nejlepší filmy HBO GO přehledně.

Americká krása

Dnes už klasický snímek z roku 1999 se dlouhodobě drží na předních příčkách filmových databází. Drama, točící se kolem rozvrácených rodinných vztahů, natočil Sam Mendes, jehož filmy jsou většinou sázkou na jistotu. Hlavní roli nespokojené hlavy rodiny si zahrál Kevin Spacey, kterému mezi dalšími skvělými hereckými představiteli sekunduje Mena Suvari legendárně zasypaná horou okvětních lístků rudých růží. (Patrik Pajer)

Billy Crystal: 700 nedělí

HBO přináší exkluzivní uvedení komediální one-man show slavného Billyho Crystala 700 nedělí, jež je jedním z nejúspěšnějších broadwayských divadelních představení, ve dvouhodinovém speciálu natočeném v lednu 2014 v newyorském divadle Imperial. Komik během show vzpomíná na mnoho legend a postav, které ovlivnily jeho kariéru a pomohly mu stát se tím, kým je dnes.

Dobrý Will Hunting

Dva mladí nováčci si napsali scénář a zahráli hlavní postavy. Lépe to snad dopadnout nemohlo. Matt „Jason Bourne“ Damon a Ben „odsuzován“ Affleck skutečně napsali inteligentní, srdečný a hlavně svěží a vtipný scénář s několika dechberoucími monology a vtipnými dialogy. Perlička v podání psychiatra Robina Williamse snad ani nemohla být lesklejší. Nádherný laskavý film, který vyzdvihává do výšin ještě nadpozemská hudba Dannyho Elfmana a přesná režie Gus Van Santa. Poetika, rozhodnutí a zábava v jednom pěkně zabaleném celku. (Radek Neuman)

Dokonalý trik

Existuje tajemství, kvůli kterému byste zabíjeli? V tomto napínavém a vzrušujícím thrilleru od režiséra Christophera Nolana uvidíte Hugh Jackmana a Christiana Balea v rolích dvou soupeřících kouzelníků, jejichž snaha předčít jeden druhého se změní ve smrtelnou past. Scarlett Johansson jako půvabná asistentka se stane figurkou i hráčem v jejich soupeření. Skvěle obsazené vedlejší role v čele s Michaelem Cainem a Davidem Bowiem. Geniální příběh a úžasný zážitek. Přichází Dokonalý trik, pozorně se dívejte.

Dr. Divnoláska aneb Jak jsem se naučil nedělat si starosti a mít rád bombu

Černá komedie Stanleyho Kubricka pojednává o skupině paranoidních generálů fascinovaných válkou, kterým se „nešťastnou náhodou“ podaří rozpoutat jadernou apokalypsu. Náčelník generálního štábu „Buck“ Turgidson a generál strategického letectva Jack Ripper vyšlou letku bombardérů, aby zaútočila na Sovětský svaz. To aktivuje sovětskou tajnou zbraň zvanou “bomba posledního soudu.” Jedná se o ďábelský raketový systém, s nímž má být uskutečněn odvetný úder.

Flight of the Conchords: Živě z Londýna

Hudební komici Bret McKenzie a Jemaine Clement se vrací na HBO s komediálním speciálem natočeným před živým publikem ve vyprodané aréně během jejich turné po Velké Británii. V rámci exkluzivního představení dvojice zahraje klasické i nové písně ze šňůry s názvem „Flight of the Conchords Sing Flight of the Conchords Tour“.

Forrest Gump

Kdo by neznal tento ikonický film amerického režiséra Roberta Zemeckise. Vizionářský tvůrce zde vypráví příběh prostého a poněkud nekonvenčního hrdiny Forresta Gumpa. Forrest už od dětství vždy dělal přesně to, co se mu řeklo. Do života si od své maminky odnesl několik pouček, tou nejvýraznější bylo: „Když se dostaneš do problémů, utíkej.“ Hrdina se s těmito slovy na mysli proutíká celým životem – studiem, válkou ve Vietnamu, osobními neštěstími… Za výborné ztvárnění hlavní role byl Tom Hanks oceněn jak Cenou Akademie, tak Zlatým Glóbem. Snímek bodoval i v režisérské kategorii a stal se nejlepším filmem roku. (Barbora Dršková)

Lví král

Studio Disney nám nadělilo velké množství příběhů, které děti i dospělí milují řadu let. Přesto, že snímek je animovaný, své si v něm musí najít opravdu každý. Je to vlastně hrozně milá pohádka, která ještě není poznamenaná nástupem Pixaru a jejich Madagaskary, Kung-fu Pandami, Shreky a dalšími sériemi, které jsou opravdu dobré, co si budeme povídat, ale nejsou tak kouzelné, jako staré dobré disneyovky. Příběh lvíčete Simby, kterému je 20 let, je úplně jiná úroveň! (Anna Svatková)

Obvyklí podezřelí

Výborně natočený neo-noir, který na jedné straně staví na žánrových stereotypech a na straně druhé je narušuje, aby nakonec vznikl perfektně vyvážený celek. Snímek Bryana Singera patří k nejslavnějším případům nespolehlivého vyprávění a je možné ho bez nejmenších pochyb zařadit mezi novodobou klasiku.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Název mluvící sám za sebe, film, který vyzdvihnul Quentina Tarantina k povědomí všech. A nebavíme se pouze o kriticích na filmových festivalech nebo zařeknutých fanoušků gangsterek a černohumorných vtipů. I když právě tady je zakopaný pes. Tarantino natočil Pulp Fiction tak, že si v něm každý najde své a nikdo se nebude vyloženě nudit. Mafiánští zabijáci, boxer, kmotrova ženuška nebo milenecké duo zlodějíčků nezávisle na sobě a přece spolu utváří komplexní příběh, který přesto vyzařuje jednoduchost. Okamžik, kdy i největší nepřátelé stanou po boku, a do vzduchu přitom proudí jedna skvělá kultovní hláška za druhou. Travolta, Jackson, Thurman, Willis a další, kteří s Tarantinem ještě tak úplně neskončili. (Jan Marek)

Sim Salabim

Důstojnost. Vyrovnanost. Záhadnost. Nic jiného ani od skvělého jevištního kouzelníka Presta žijícího na přelomu století neočekáváme. Když ale Presto už poněkolikáté zapomene nakrmit svého králíčka z klobouku, začnou se dít vskutku velmi zábavné, záludné, ale i nebezpečné věci, které by nikdo nečekal! Sledujte čím dál vyhrocenější rošťárny úžasného Presta, jeho králíka Aleca, a staňte se svědky toho, co se stane na jevišti, když ego kouzelnické hvězdy vyprovokuje jeho zanedbávaného parťáka k důmyslné pomstě.

Spider-Man: Paralelní světy

Paralelní světy jsou svěžím superhrdinským překvapením a žánrovkou roku. A že byl letošek na komiksové filmy bohatý, o tom není sporu. Tento Spider-Man sice nesesadil z piedestalu Raimiho Spider-Mana 2, ale minimálně se k němu vmačkává. Jde sice o animák, ale o animák protkaný popkulturními odkazy, narážkami, tématikou a hlavně přístupem k látce překvapivě dospělým a v určitých momentech dost drsným, aby si ho užili i dospělí. Nerad to říkám, ale letošní druzí Úžasňákovi ve střetu s touhle peckou možná o fous prohrávají. Máte-li alespoň trochu rádi Spider-Mana, jděte na to. (Tomáš Lesk)

Star Wars: Epizoda IV – Nová naděje

Počátek pravděpodobně nejvýznamnější a dodnes naprosto bezprecedentní ságy v dějinách kinematografie, která započala nejrozsáhlejší fiktivní metanaraci vůbec a naprosto změnila nejen Hollywood, ale i Ameriku 80.let. Nejen na tu dobu, ale i dnes audiovizuálně pokrokový a futuristický film, jehož síla sahá hodně, hodně hluboko do srdcí všech, kteří byli na Star Wars odkojeni, a to jak těch, kteří byli těchto začátků přímou součástí v roce 1977, tak všech pozdějších generací, jako jsem já, pro které jsou Star Wars nesmazatelným a nenahraditelným kultem. Objektivně i emocionálně jedno z nejsilnějších uměleckých děl v historii nejen filmu. Jestli lze někde bezpečně a s čistým svědomím používat jeden superlativ za druhým, pak je to právě tady. (Jaroslav Thraumb)

Star Wars: Epizoda V – Impérium vrací úder

Nedivím se Keshnerovi, že režisérské křeslo druhých Star Wars původně odmítl. Když Lucas v roce 1976 dokončoval produkci prvních Star Wars, on i všichni ostatní ze štábu byli přesvědčeni, že to bude propadák; když se z nich pak o rok později stal megahit, který vydělal do té doby nejvíce peněz v historii, byla laťka pro pokračování nasazena tak vysoko, kam až skoro zdánlivě nešlo dosáhnout, a to ani Lucasem, natož kýmkoliv jiným. Nicméně, Keshner nakonec na doporučení svého agenta souhlasil a jsem přesvědčen, že volba tohoto muže byla tím nejlepším rozhodnutím v Lucasově kariéře. Pátá epizoda je nejlepším samostatným článkem i nejklíčovějším dílem celé ságy a jak Kasdan za psacím stolem, tak Kershner za kamerou si s ní poradili lépe, než kdy kdo vůbec mohl čekat, a stvořili audiovizuálně, emocionálně, atmosfericky i narativně naprosto zdrcující opus, který ani po pětatřiceti letech nemá důstojného soupeře. (Jaroslav Thraumb)

Star Wars: Epizoda VI – Návrat Jediho

Nejslabší z původní trilogie, ačkoli stále na nejvyšší možné úrovni atraktivity. Ne snad, že by byl Return of the Jedi dějově mělký nebo mu chyběl stejně silný haló efekt, který Star Wars nabízely dosud, on následuje relativně klíčovou narativní linii, která se v kontextu předchozích dvou epizod nijak neztrácí. Problém je v tom, že poskytuje až příliš prostoru sekundárním dějovým linkám (Jabba Hutt, Ewoci), které jsou podstatně méně zábavné (paradoxně, přitom minimálně Ewoci jsou ve Star Wars proto, aby bavili). Vlasně vůbec celé Star Wars jsou primárně nikoli o vesmírných lodích, světech a postavách, ale o Anakinu Skywalkerovi, jehož absence v těchto dílčích subpříbězích ubírá šesté epizodě nejen na vážnosti, ale i na atmosféře. Nicméně, kdykoliv se objeví Darth Vader nebo vztahově geniálně propojené trio Han-Leia-Luke, Star Wars se vrací v plné síle, takže – ač pořád nechápu, proč se mám deset minut v kuse dívat na tancující a zpívající šeredné zrůdičky a bavícího se Jabbu – lze tyto občasné přešlapy Lucasovi odpustit; v pocitu maximálního zadostiučinění z toho možná trochu patetického, ale emocionálně obrovsky silného vyvrcholení vám naštěstí nijak nezabrání. (Jaroslav Thraumb)

Tenkrát na Západě

Co dodat k filmu, o němž toho bylo napsáno mnoho a lépe, a který každý správný filmový fanoušek zná? Leone využil vlastní stanovené archetypy z dolarové trilogie a stvořil velkofilm nejen o nelítostné pomstě a boji dobra se zlem, ale také o konci Divokého západu a nedosažitelnosti vlastního štěstí. Pan Morton nikdy neuvidí, jak jeho koleje vedou až k Pacifiku, v zapadlém pouštním městě umírá. Desperát Cheyenne nenalezne štěstí s bývalou prostitutkou Jill, také umírá. Harmonikovi pomsta štěstí ani klid nepřinese, musí jet dál. Jill nikdy nenalezne lásku, má jen odpovědnost za vznikající město. A padouch Frank před svou smrtí sezná, že jeho éra, doba tvrdých pistolníků, je vytlačována věkem mazaných obchodníků. Skvělý soundtrack, přesné herecké výkony a tradičně výborná práce se střihem a kamerou zajistí, že ve vás tento velký příběh zůstane dlouho. (Filip Šula)

Temple Grandinová

Biografické drama HBO vypráví o pozoruhodné ženě, u níž byl v dětství diagnostikován autismus. Temple Grandinová však dokázala překonat osudové překážky a stala se z ní vědkyně, spisovatelka, ochránkyně zvířat a průkopnice vzdělávání autistů. „Nejsem jako jiní lidé. Já myslím v obrazech.“ To jsou slova Temple Grandinové, jejímuž osudu je věnováno biografické drama z produkce HBO, které režíroval Mick Jackson. V hlavní roli Claire Danes.

Whiplash

Těžko říct, jak by Whiplash dopadl, kdyby byl býval narativně rozmanitější a scenáristicky hlubší; možná je v konečném výsledku skromnější záměrně, aby se mohli všichni soustředit na drtivou atmosféru na hranici thrilleru, kterou, jak bylo již několikrát zmíněno, budují především hlavní postavy. Nevím. Každopádně je Whiplash filmem neoriginálním, ale působivým; neintelektuálním, ale chytrým; neškodným, ale zapamatovatelným. Po všech stránkách je to snímek „jen“ mírně nadprůměrný, avšak herecké výkony z něj dělají letitou výjimku a posouvají jej na špičkovou úroveň, kterou je rozhodně třeba vidět. (Jaroslav Thraumb)

Další nejlepší filmy HBO GO

Zdroj: HBO GO
Zdroj: HBO GO
Zdroj: HBO GO
Zdroj: HBO GO
Zdroj: HBO GO
Zdroj: HBO GO
Zdroj: HBO GO
Zdroj: HBO GO
Zdroj: HBO GO
Zdroj: HBO GO
Zdroj: HBO GO
Zdroj: HBO GO