Na Hlouška čeká znovu německé prostředí. Do druhé bundesligy bude pomáhat Kaiserslauternu

Na Hlouška čeká znovu německé prostředí. Do druhé bundesligy bude pomáhat Kaiserslauternu

V minulosti již prošli Kaiserslauternem například Miroslav Kadlec, Pavel Kuka, Petr Kouba, Horst Siegl, Vratislav Lokvenc, Petr Gabriel, Jiří Bílek, Jan Šimůnek či Jan Morávek.

Ve druhé polovině sezony 2010/2011 oblékal trikot 1. FC také v současnosti jednatřicetiletý krajní bek Adam Hloušek, který si tehdy připsal v bundeslize třináct startů a jeden gól.

Defenzivně laděný hráč s minulostí ve Slavii, Jablonci, Norimberku, Stuttgartu či Legii Varšava se nyní na stadion Fritze Waltera pro necelých 50 tisíc diváků opět vrací a to poté, co během léta ukončil svou roční misi ve Viktorii Plzeň, ve kterém měl přitom být i následující dva ročníky.

V momentálně třetiligovém klubu, který těsně před startem léta vyhlásil kvůli dluhům přesahujícím 600 milionů korun bankrot, ale postupně by se měl opět zvedat, se upsal na jeden rok do 30. června 2021, s tím, že součástí čerstvé dohody je také opce na další sezonu.

"Adamovi se plzeňské angažmá sportovně nevydařilo, nedostal tolik prostoru. To je ale minulost. Podepsal smlouvu s Kaiserslauternem. Kaiserslautern získal nového hlavního partnera, v nastávající sezoně se chtějí vrátit zpátky do druhé nejvyšší soutěže, a Adam jim má v tomto snažení pomoct. Pro všechny strany je to ideální varianta," citoval portál iSport.cz slova agenta Pavla Pasky.

Prvního vystoupení po devíti letech se může Hloušek dočkat již uprostřed srpna, kdy čtyřnásobný šampion bundesligy narazí na Morlautern.

Čtvrtfinále, semifinále a finále Ligy mistrů i Evropské ligy, start FL: ČB - Slavia, Brno - Sparta, Plzeň - Opava!