Nemohl jsem odmítnout, říká Van Persie o dalším návratu do Feyenoordu

10.08.2020, 11:14
Aktuality
Robin van Persie se minulý týden stal potřetí v životě zaměstnancem Feyenoordu Rotterdam. Někdejší vynikající útočník vyslyšel přání kouče prvního týmu Dicka Advocaata a připojil se k jeho trenérskému týmu, nejedná se každopádně o oficiální funkci asistenta...

Sedmatřicetiletý Van Persie bude mít na starosti útočníky nizozemského klubu. Nových povinností se ujal v pátek, kdy nazul kopačky a absolvoval část tréninku s týmem.

"Dick mi volal a ptal se, zda bych neměl zájem a já ho nemohl odmítnout. Nejedná se o oficiální pozici, je těžké tu funkci vůbec nějak pojmenovat," prohlásil Van Persie.

"Je to výhra pro obě strany. Já zjistím, jestli mě to bude bavit a na druhou stranu trochu pomohu klubu. Trénování jsem se chtěl začít věnovat už v loňské sezoně a nakonec jsem dostal pouze minimální prostor," pokračoval.

Van Persie v minulosti hrával za Arsenal, Manchester United a Fenerbahçe a Advocaata zná z dob společného působení v Istanbulu. Feyenoordu se během aktivní kariéry upsal hned dvakrát, odehrál za něj 98 ligových zápasů a dal 35 gólů, kopačky na hřebík pověsil před rokem a čtvrt.

"V průběhu uplynulého roku jsem dělal jenom to, co mě baví. Pracuji jako analytik v Anglii, hodně cestuji s rodinou a sportuji. Teď uvidím, zda mě bude bavit i tohle. Stále se cítím více jako hráč, než jako trenér. Chci vytvořit něco pěkného, jako například zábavná tréninková cvičení. Nemám jenom jednu filosofii: všechny cesty vedou do Říma," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
Nickname 9

Legenda

Reagovat
Seydou Doumbia

Persie, Sneijder, Robben, Huntelaar...tak ještě Vaart a Kuyt a je to jako před patnácti lety

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pony Slaystation

top

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Arnar Resmusonn

né každý den se stane že zavolá Dick a požádá o spolupráci

Reagovat
kilobyte

Tak to máš kliku. Na helpdesku se jim to děje pořád.

Reagovat
Arnar Resmusonn

ještě že tam nedělám.

Reagovat
vinetou

Robin Van Persie - "I can't say no to Dick"

Reagovat
smazaný uživatel

Obavam se ze muvil holandsky

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Inter Fan

Len nech nam tam vytrenuje Boža :)

Reagovat
smazaný uživatel

jemu sa nemohlo nic lepsie prihodit

Reagovat
Tomasso24

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
REPLIKATOR

Van Pussy & Dick povedená dvojka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele