Pompeo a Petříček zavítají do Plzně, pronesou proslov u památníku Díky, Ameriko!

Plánovaná úterní návštěva ministrů zahraničních věcí USA a ČR Mikea Pompea a Tomáše Petříčka (ČSSD) v Plzni ovlivní dopravu. Omezení se dotknou cestujících v MHD i motoristů. Ministři navštíví v odpoledních hodinách Muzeum generála Pattona a poté položí květiny a pronesou proslov u památníku Díky, Ameriko!

Opatření zahrnují mimo jiné uzavření celé Americké třídy a dalších ulic, blokování parkovacích stání a parkovacího domu Nové divadlo či odklon některých linek MHD, informovala ČTK mluvčí magistrátu Eva Barborková.

V úterý bude v souvislosti se vzpomínkovým aktem u památníku Díky, Ameriko! na křižovatce nejrušnějších plzeňských ulic Klatovské a Americké třídy uzavřena ulice V Šipce a Americká ulice v úseku od křižovatky s ulicemi Jungmannova a Škroupova ke křižovatce s Klatovskou třídou od 13:30 do 19:00. V obou ulicích budou vyblokována parkovací stání po celý den, a to do ukončení akce. Současně bude částečně uzavřený chodník v prostoru kolem památníku Díky, Ameriko!

Zastávka MHD U Práce ve směru ke Klatovské třídě bude obsluhována do 13:30 a zhruba od 19:00 po ukončení akce. Zastávka MHD U Práce ve směru od Klatovské třídy bude zrušena po celý den. Náhradní zastávka bude umístěna vpřed ve směru jízdy za křižovatku s ulicí V Šipce a bude obsluhována do 13:30 a zhruba od 19:00 po ukončení akce. V době od 13:30 do 19:00 bude Americká ulice neprůjezdná. V souvislosti s návštěvou Muzea generála Pattona bude uzavřena také Pobřežní ulice od Jízdecké ulice do slepé části od 14:30, parkovací stání budou vyblokována po celý den do ukončení akce. Po dobu celého dne též nebude možné využívat parkovací dům Nové divadlo.

Opatření se dotknou MHD. Zachován zůstane provoz tramvajové linky 4. Náhradní autobusová linka 2A na trase Skvrňany - Sady Pětatřicátníků - Anglické nábřeží bude po dobu úplné uzavírky ukončena v sadech Pětatřicátníků. Výstupní zastávkou od Skvrňan bude zastávka U Synagogy v Palackého ulici. Trolejbusové linky 11, 12, 16 pojedou po dobu uzavření Americké ulice po objízdných trasách. Budou na nich zrušené zastávky U Práce a Mrakodrap. Z autobusů se omezení dotkne linek 20, 27, 34 a 35.

Související

Více souvisejících

Plzeň Mike Pompeo Tomáš Petříček

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy