10/8
Fotografie jako nejlepší vzpomínka

Fotografie jako nejlepší vzpomínka

10. srpna 2020 v 00.00 , Bytové doplňky

V dnešní době se neobejdeme bez mobilů a jiných technologických vychytávek. Každý zážitek zachytáváme přes fotoaparát na mobilní telefony, tablety a digitální fotoaparáty. Fotografie již nejsou takovou vzácností jako v minulosti. Přesto stále plní svou funkci: připomínají nám výjimečné životní okamžiky, úsměvné situace i čas strávený s našimi nejbližšími. Fotografie jsou naší nejlepší vzpomínkou, která nikdy nevybledne. Uchovejte si i vy vaše zážitky a kdykoliv se k nim navraťte!

Pokud rádi fotíte, udělejte ze svých fotografií doplňky do bytuPokud rádi fotíte, udělejte ze svých fotografií doplňky do bytu

Fotoalbum, fotokniha i fotky chráněné fólií

Ruku na srdce, také máte stovky a stovky fotografií ve svém mobilu a fotoaparátu? A kolik z nich máte zálohovaných? Vyberte nejlepší snímky z vaší dovolené, oslavy, svatby nebo ze života vašich dětí a vytvořte si fotoalbum, fotoknihu či jinou vzpomínkovou formu. Zatímco starší generace dávají přednost klasickým fotoalbům se zasouvacími fóliemi, mladší generace volí digitální rámeček a tištěnou fotoknihu. Pokud nedáte dopustit na vytištěné fotografie, prodlužte jejich životnost: pomůže vám s tím laminovačka, na které zatavíte snímky do oboustranné průhledné fólie.

Jaký je zájem o tištěné fotografie?

Zeptali jsme se Pavla Körnera z webového portálu www.online-fotografie.cz, zda je tisk fotografií mezi zákazníky stále žádanou službou nebo je, oproti minulosti, v útlumu. Odpověď je více než pozitivní:

„Po poklesu zájmu o papírové fotografie před cca 10 lety, tedy v období hlavního nástupu digitální techniky, dochází v posledních letech k opětovnému zájmu o tisk papírové fotografie kvalitní a levnou cestou. Alespoň naše společnost na online-fotografie.cz pociťuje posledních několik let stále zvyšující se poptávku po klasických fotografiích. Lidé zkrátka opět přicházejí na to, že klasická fotografie je nenahraditelná a má výrazně vyšší archivační potenciál, než pouhá digitální data uložena v běžném PC nebo telefonu.“

Každý domov zútulníte dekoračními předměty.Každý domov zútulníte dekoračními předměty.

Objevte svou kreativní stránku!

Nečekejte na to, až se vám rozbije počítač či mobil nebo až ztratíte paměťovou kartu z digitálního fotoaparátu. Ztráta nezálohovaných fotografií zamrzí, a koneckonců i zálohová zařízení nemají nekonečnou životnost. Zkuste si vytvořit fotoknihu v intuitivních programech a doplňte fotografie o popisky a své zážitky. Nepotlačujte ani svou kreativitu a sestavte si tzv. scrapbook. Jedná se o album s vlepenými fotografiemi, vstupenkami, pohlednicemi a dalšími upomínkovými předměty. Stránky ozdobte samolepkami, sušenými květinami a čímkoliv dalším, co vás napadne.

Fotorámečky pro promítání fotek i polaroidové knihy

Každý domov zútulníte dekoračními předměty. Co takhle vyměnit klasický obrázek za digitální fotorámeček, na kterém se vám mění po určitých časových intervalech fotografie? Rámeček je navíc snadno přenositelný a můžete ho vzít na návštěvu ke své rodině nebo přátelům. Pořízené fotky ale můžete ihned vyvolat na polaroidu nebo na mobilní tiskárně. Tento retro přístroj umí okamžitě zpracovat vyfotografované záběry a vytisknout je. Pořiďte si k němu polaroidovou knihu a snímky do ní uložte. Bílé okraje můžete polepit dekorační „washi páskou“.

Udělejte si vzpomínkové album nebo obdarujte své blízké vytištěnými momentkami z různých sešlostí. Představili jsme vám způsoby, jak uchovat fotografie pořízené na chytrých zařízeních. Je jen na vás, jaká forma vám bude vyhovovat: jestli klasické fotografie ve fotoalbu, fotokniha, digitální fotorámeček nebo polaroidové snímky.

HOMEMAG je magazín o trendy bydlení, moderním nábytku a designu.

RSS