Kavalan představuje svou druhou „STR whisky"

Nová whisky palírny Kavalan zrála v dubových sudech speciálně ošetřených ohoblováním, opálením a vypálením


Pět let poté, co ikonická whisky Kavalan Solist Vinho Barrique palírny Kavalan, získala na soutěži World Whiskies Award cenu pro „Nejlepší single malt whisky na světě", bude mít tento ikonický nápoj svého nástupce.

Can there be another STR whisky as iconic as the Vinho Barrique?

Palírna Kavalan oznámila, že v říjnu na Tchaj-wanu představí svou druhou STR whisky (S - shaved - ohoblování; T - toasted - opálení, R - Rechar - vypálení), a to jako součást exkluzivní sady 4 lahví pro letošní vánoční kolekci.

V roce 2006 vyvinuli Dr. Jim Swan a palírna Kavalan z Tchaj-wanu technologii ručního omlazování sudů zvanou STR. Při hledání co nejvýjimečnější chutě vznikla receptura na omlazování starých sudů na víno pomocí ohoblování, opalování a vypalování jejich vnitřního povrchu, což vedlo k odstranění kyselosti a ke zvýraznění chutí v prostředí tchajwanského subtropického podnebí.

I druhá whisky STR (Shave, Toast, Rechar) palírny Kavalan je velkou premiérou a jedná se vůbec o první rašelinovatou (peated) whisky, která zraje po sudech z ječmene pěstovaného na rašelinových vodách.

Pan Lee, generální ředitel palírny Kavalan, řekl, že technika STR dokáže probudit spící chutě uzamčené v sudech a jejím výsledkem jsou výraznější, lepší a ovocnější chutě, které jsou tak skvělé právě díky jedinečnému subtropickému podnebí okresu I-lan. Tyto chutě se pak snoubí s podmanivým, kouřovým aroma rašeliny.

„Od našeho vítězství na soutěži WWA, jsem byl mnohokrát dotazován na to, zda vyrobíme další pravou tchajwanskou STR whisky. Nyní, po letech experimentování, pevně věříme, že i druhá STR whisky naváže na skvělé výsledky whisky Vinhoa stane se tak značkou špičkové kvality pro fanoušky whisky z celého světa," řekl pan Lee.

Od roku 2015 whisky Vinho Barrique nepřestává porotce na soutěžích udivovat svým zpracováním a i letos získala ta nejvyšší ocenění. Na soutěži World Whisky Masters 2020, kterou pořádá organizace Spirits Business, získala tato whisky medaili za nejlepší chuť (Taste Masters), což je vůbec nejvyšší cena, která se v této globální soutěži uděluje. Na nedávné soutěži Tokyo Whisky and Spirits Competition v japonském Tokiu, získala tato whisky ocenění „Nejlepší z nejlepších - Best of the Best."


Výsledky na soutěži World Whisky Masters


Medaile za nejlepší chuť (Taste Masters)

- Kavalan Solist Vinho Barrique


Medaile pro absolutní vítěze (Masters)

- Kavalan Podium

- Kavalan Sky Gold Wine Cask Matured

- Kavalan Solist Amontillado Sherry

- Kavalan Distillery Reserve Peaty Cask

- Kavalan Solist Fino Sherry

- Kavalan Solist Sherry


Zlatá medaile

- Kavalan Distillery Select No.2

- Kavalan Distillery Select No.1

- Kavalan Concertmaster Sherry Cask Finish

- Kavalan Concertmaster Port Cask Finish

- Kavalan Classic

- King Car Conductor

- Kavalan Oloroso Sherry Oak

- Kavalan ex-Bourbon Oak

- King Car 40th Anniversary Selected Wine Cask Matured

- Kavalan Earth Silver Wine Cask Matured

- Kavalan Solist PX Sherry

- Kavalan Solist Manzanilla Sherry

- Kavalan Solist Port

- Kavalan Distillery Reserve Rum Cask

Co je STR?

Zkratka STR označuje způsob omlazení sudů na whisky ohoblováním (Shaved), opálením (Toasted) a vypálením (Rechar). Jedná se o průlomovou techniku, která vznikla v inovativní laboratoři firmy Kavalan a odtud se rozšířila do celého průmyslového sektoru. Ohoblované sudy z whisky odstraní nežádoucí vinné příchutě a kyselé složky. Opálené sudy do whisky uvolňují organické složky a nechávají vyniknout všem ovocným a vanilkových chutím. A vypálené sudy do whisky uvolňují příjemné chutě, jako jsou karamel a čokoláda, které vhodně doplňují její jemný ovocný nádech.

O palírně Kavalan

Palírna Kavalan v okrese I-lan je na Tchaj-wanu průkopníkem umění single malt whisky od roku 2005. Whisky Kavalan zraje v intenzivní vlhkosti a horku a na její kvalitě se podílí také mořské a horské vánky a pramenitá voda ze Sněžné hory, které společně přispívají k charakteristické krémovitosti whisky Kavalan. Palírna se jmenuje po starém označení pro okres I-lan a využívá čtyřicetileté zkušenosti své mateřské společnosti King Car Group v oblasti výroby nápojů. Získala již více než 450 zlatých nebo vyšších ocenění na nejkonkurenčněji obsazených soutěžích v oboru a je dostupná ve více než 70 zemích. Více informací na www.kavalanwhisky.com


Kontaktní informace:

Kaitlyn Tsai

+886(0)39 229 000#7164

kaitlyn@kingcar.com.tw

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1225920/2nd_S_T_R__Whisky_WWM_Wins.jpg

PROTEXT

Klíčová slova Tchaj-wan-nápoje-trh-gastro-Kavalan

Oblast
Asie, Austrálie (as)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
Obchod, marketing
Potraviny, gastronomie

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.