Hlavní obsah

V Plzni ho nechtěli, Hloušek našel nové angažmá v Německu

Na startu letní přípravy ho čekala nemilá zpráva. Plzeň mu oznámila, že už s ním nepočítá. Fotbalový univerzál Adam Hloušek našel nové angažmá rychle, podle informací Sport.cz po něm sáhl třetiligový Kaiserslautern. Jednatřicetiletý hráč dnes úspěšně podstoupil v německém klubu, kde působil na jaře 2011, zdravotní prohlídku a bude v něm rok hostovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hloušek v dresu Viktorie Plzeň.

Článek

„Byl jsem s vedením v kontaktu delší čas. Volal mi často sportovní ředitel klubu, trenér se na mě všude vyptával. Telefonoval například do Norimberku mému bývalému spoluhráči Marku Mintálovi, chtěl o mně získat co nejvíc informací. Strašně se do Kaiserslauternu těším," řekl Hloušek pro Sport.cz.

Jedná se sice o třetí ligu, bývalý viktorián je však s angažmá v kdysi úspěšném a stále slavném klubu maximálně spokojený. „I třetí liga je v Německu hodně kvalitní. Kaiserslautern má navíc úplně nové zázemí na stadionu, podmínky jsou jako v bundeslize. Za každou cenu chce postoupit do druhé bundesligy. I tahle vidina je pro mě velkou motivací," podotkl Hloušek, který do Plzně přišel před rokem z Legie Varšava jako volný hráč.

Po solidním podzimu si zkraje jara nepříjemně poranil rameno, musel na dvě operace. V dresu Viktorie nastoupil k 18 ligovým zápasům, vstřelil jeden gól. Kaiserslautern v minulosti patřil v Německu ke špičce, dvakrát dosáhl i na titul, na Betzenbergu se hrály evropské poháry, působila v něm i řada českých legionářů - Miroslav Kadlec, Vratislav Lokvenc, Jan Morávek, Jan Šimůnek nebo Jiří Bílek.

Reklama