Hloušek bude z Plzně hostovat v třetiligovém Kaiserslauternu

ČTK ČTK
10. 8. 2020 16:26
Fotbalový obránce či záložník Adam Hloušek odešel z Plzně na roční hostování s opcí do třetiligového Kaiserslauternu, v němž působil už na jaře 2011. Německý celek informoval o Hlouškově příchodu na webu.
Adam Hloušek (vpravo) nosil v Česku naposledy dres Plzně
Adam Hloušek (vpravo) nosil v Česku naposledy dres Plzně | Foto: Tomáš Liška

"Mám radost, že jsem se vrátil. Když jsem na 'Betze' (přezdívka stadionu) včera zavítal poprvé, měl jsem husí kůži. Opravdu se těším, až zde začnu opět hrát a trénovat. Cílem nás všech je postup do druhé ligy," citoval klubový web jednatřicetiletého Hlouška.

Kromě Kaiserslauternu hrál osminásobný český reprezentant v Německu i za Norimberk a Stuttgart. Před loňským příchodem do Plzně působil v Legii Varšava. Celkem si Hloušek, který dříve oblékal i dres Jablonce a Slavie, v české nejvyšší soutěži připsal 102 startů, v nichž dal devět branek.

"V Adamu Hlouškovi získáváme ostříleného, fyzicky silného a mezinárodně zkušeného hráče, který umí hrát jak na pozici levého obránce, tak i záložníka. Adam zná německý fotbal, ví, co je v Kaiserslauternu důležité. Díky svým zkušenostem ponese zodpovědnost za tým," uvedl sportovní ředitel Boris Notzon. Za Hlouškovo angažmá poděkoval bývalému hráči Kaiserslauternu Pavlu Kukovi ze společnosti ISM, která hráče zastupuje.

Dvojnásobný bundesligový vítěz Kaiserslautern sestoupil v roce 2018 do třetí ligy. V uplynulém ročníku skončil desátý. V klubu je výrazná česká stopa, v minulosti za něj kromě Kuky nastupovali i Miroslav Kadlec, Vratislav Lokvenc, Jan Morávek, Jan Šimůnek nebo Jiří Bílek.

 

Právě se děje

Další zprávy