InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Povídání o Marrakéši a okolí očima 2 studentek

    středa 24.4 18:00 - Dvorek U Koníčka, Vodňany

  • Bookstart – s knížkou do života – setkání rodin s dětmi

    středa 24.4 9:30 - Knihovna, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hudebníci rozezvučili celý Písek

 Autor: Gabriela Volná

    Autor: Gabriela Volná

PÍSEK - Městem se 6. srpna rozezněly tóny hudebníků, kteří se pod vedením Oldřicha Vlčka rozmístili na sedm míst, kde lektoři a absolventi kurzu Hudební akademie Písek zahráli několik písní jako ochutnávku k hlavnímu koncertu v písecké Městské knihovně. Koncert byl symbolickým vyvrcholením prvního ročníku letního kurzu, který právě Oldřich Vlček v Písku pořádal.

 

Hudba zněla na sedmi místech v Písku, v hotelu u Kapličky, u fontány u Sladovny, na Velkém náměstí, na věži děkanského kostela, na Floriánu, v domě U Slona, v Hudebním pavilonu v Palackého sadech a následně se všichni účinkující přesunuli na dvůr písecké Městské knihovny.

„Myšlenka, aby tady v Písku byly nějaké hudební kurzy, už ve mně kypěla dlouho. Posledních třicet let tady probíhají jen kurzy Otakara Ševčíka, ale jsou to kurzy zaměřeny zejména na houslové oddělení a na žáky, kteří už chodí na konzervatoře, akademie nebo už jsou to umělci. My jsme si ale říkali, že by možná stálo za úvahu udělat hudební akademii i pro ty, co začínají. Ti by se pak mohli lépe zbavovat trémy, dostat se do kolektivu, získat tady nějaké kamarády a navázat tak nová přátelství, a to se nám teď v tomto kurzu podařilo," popisuje svůj záměr Oldřich Vlček a zároveň velmi poděkoval starostce města Písku, Evě Vanžurové za morální záštitu celé akce.

Koncert byl vyvrcholením úsilí, které během letního kurzu Hudební akademie Písek vložili účastníci do společného nacvičení několika skladeb, které posluchačům zahráli. Zazněly zde skladby Schindlerův seznam od Johna Williamse, Imperial Attack od Johna Williamse nebo Nokturno od Vadima Petrova.

Další zajímavosti a rozhovor se zakladatelem kurzu Hudební akademie Písek Oldřichem Vlčkem bude v Píseckých postřezích. 

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • O.Š. 

    Reagovat

     

    Pan Vlček se mýlí, když si myslí, že se červencových kurzů zúčastňují pouze konzervatoristé a téměř profesionálové. Každoročně sem přijíždí dost dětí, které sem směřují řadu let a postupně se z některých ti profesinálové stávají. Ale rozhodně ne ze všech. Léta tu zásluhou pana J.Hrdého bývaly i klavírní kurzy. Ty už několik let ale hostí Blatná.....ale to už je úplně "jiná písnička"

    Vloženo 12.8.2020 17:40:17

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace