Snímek Corpus Christi se představuje na Letní filmové škole

Snímek Corpus Christi se představuje na Letní filmové škole
10. srpna 2020 Události Autor: Filip Breindl

Českou předpremiéru dnes má na Letní filmové škole v Uherském Hradišti polský snímek Corpus Christi. Dílo režiséra Jana Komasy ztvárňuje skutečný příběh mladého muže, který se díky náhodě a lži stane po propuštění z vězení knězem v malém městě. Do tuzemských kin by se měl film, který získal nominaci na Oscara, dostat na podzim. 

"Film se zabývá rolí jedince v církvi a obecnými křesťanskými principy, jako je láska k bližnímu, sounáležitost, porozumění, odpuštění. Byť je postaven na docela absurdní zápletce a obsahuje některé drsné a naturalistické scény, jeho poselství je velmi smířlivé, velmi láskyplné," uvedl jeden z programových ředitelů uherskohradišťské přehlídky Jan Jílek. Podle něj hlavní hrdina Daniel "začne komunitě pomáhat a působit opravdu jako pastýř, který se chová k lidem v rámci základních křesťanských hodnot." 

Na Letní filmové škole dnes uvedli také dokument Gogo věnovaný nejstarší školačce na světě, čtyřiadevadesátileté Keňance, která začne chodit do první třídy. Snímek ukazuje, jakou radost může člověku v pokročilém věku přinést vzdělání.

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony