Očekávané události úterý 11. srpna

11. srpna 2020 Události Autor: Dominik Číž

Přinášíme výběr z očekávaných událostí úterý 11. srpna 2020.

Generální sekretář České biskupské konference Stanislav Přibyl odpoledne představí v Týnském chrámu v Praze svoji knihu pojednávající o vzniku, stržení a obnově mariánského sloupu na Staroměstském náměstí.

Do Česka dorazí americký ministr zahraničí Mike Pompeo [Majk Pompeo]. Během dvou dní bude  s českými politiky jednat především o kybernetické bezpečnosti, o otázkách spojených se zaváděním technologie mobilních sítí páté generace a o vzrůstajícím vlivu Ruska a Číny.

V Senátu dnes v podvečer začne putovní výstava o životě českého spisovatele Karla Čapka. Návštěvníci se na ní mohou prostřednictvím výstavních panelů seznámit s krajem Čapkova dětství, literární tvorbou nebo jeho koníčky a zájmy. 

Okresní soud v Karviné rozhodne o vazbě pro muže obviněného ze sobotního žhářského útoku v Bohumíně, při kterém zemřelo 11 lidí.

V  Petrohradě se sejdou lidé k uctění památky 118 námořníků, kteří před 20 lety zemřeli při havárii ruské jaderné ponorky Kursk.

Bělorusko dnes nejspíš čekají další demonstrace kvůli údajnému falšování nedělních prezidentských voleb. V těch byl zvolen dosavadní prezident Alexandr Lukašenko, běloruská opozice výsledky kvůli podezření z manipulací neuznává.

A ve Skotsku dnes začíná školní rok, část vyučování proběhne prostřednictvím online výuky.

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony