11. srpna 2020 • 10:58

Nemožné bránit takovou zeď! Tank Lukaku zářil a má rekord

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočný tank Lukaku udělal rozdíl: Leverkusen vypadl. Magazín Kicker v titulku na svém webu trefně glosoval konec německého týmu v Evropské lize po porážce 1:2 od Interu Milán. Belgický ofenzivní démon rozčísl gólem čtvrtfinálovou bitvu, celkově podal vynikající výkon. „Je nemožné bránit takovou zeď,“ vydechl brankář Leverkusenu Lukáš Hrádecký. Romelu Lukaku navíc vytvořil nový rekord soutěže, trefil se v devíti zápasech po sobě.



Každý, kdo nastupuje proti Interu Milán, ví, jak těžké bude strážit Romela Lukaka. Mnohdy je tenhle úkol nesplnitelný. Přesvědčil se o tom i Leverkusen, ačkoliv jeho šéf Rudi Völler varoval. „Lukaku je silák. Žije ze své figury, tělo používá jako ochranný štít,“ říkal Völler před utkáním. Belgický útočník jeho slova v pondělí večer potvrdil, italský celek zvítězil 2:1 a postoupil do semifinále Evropské ligy.

Lukaku na hrotu výtečně pracoval, sklepával míče, byl nebezpečný. Nejdůležitější akci předvedl v 21. minutě. Ashley Young mu přihrál do pokutového území, Lukaku byl zády k bráně a visel na něm mladý obránce Edmond Tapsoba. Oba se drželi, belgický hromotluk se ale kolem soupeře dokázal otočit a procpal míč do sítě.  

„Ostatní mě varovali, že Tapsoba je silný. Ale já přeci umím být silnější než kdokoliv jiný,“ culil se Lukaku. „Pro Tapsobu to byla monstrózní výzva. Samozřejmě ho to všechno trochu mrzí, ale je nemožné bránit takovou zeď. Při druhém gólu to Lukaku udělal prostě dobře,“ prohodil gólman Leverkusenu Lukáš Hrádecký.

Fotbalisté milánského Interu krátce poté, co vstřelili branku proti Leverkusenu ve čtvrtfinále Evropské ligy
Fotbalisté milánského Interu krátce poté, co vstřelili branku proti Leverkusenu ve čtvrtfinále Evropské ligy

Lukaku skóroval v devátém zápase Evropské ligy za sebou, čímž vytvořil nový rekord soutěže. Tím byl dosud počin Alana Shearera z ročníku 2004/2005, který se trefil osmkrát. „Rekordy jsou fajn, ale jsou to jen čísla. Mnohem důležitější je vítězství,“ podotkl belgický šutér.

Za hvězdu se ani sám nepovažoval, vypíchnul spoluhráče Nicola Barellu, autora první branky. „Obrana odvedla skvělou práci a v mých očích je mužem zápasu Barella. Stejně jako v posledních týdnech byl fantastický, je všude,“ chválil Lukaku.

Sám však Interu výrazně pomáhá, v pondělí vstřelil jednatřicátou soutěžní branku v sezoně. „Je fantastický celou sezonu, nejen v posledních dvou zápasech. Je to skvělý hráč, ale máme mnoho útočníků, kteří hrají výborně. Třeba Lautaro Martínez pracoval, jak mohl, než vystřídal. Potřebujeme každého,“ prohlásil Ashley Young.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud