Krajská zdravotní získala hračky do kufříků pro novorozence k adopci
Foto: Krajská zdravotní
Teplice

Ústí nad Labem - Neonatologická klinika Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., získala v rámci projektu Život v kufříku háčkované hračky pro novorozence určené k adopci. Od dárkyně Aleny Pechové z Ústí nad Labem je převzala vrchní sestra Lenka Nováková a staniční sestra Vladislava Mocová.

Lenka Nováková, vrchní sestra ústecké neonatologické kliniky, uvedla, že projekt Život v kufříku pomáhá nejen novorozencům určeným k adopci, ale také výrazně usnadňuje práci zdravotníkům. „Ať už u miminka, které se rozhodne dát rodička po porodu k pěstounské péči či adopci nebo ho odloží do babyboxu, my zdravotníci o dítěti moc informací podat nemůžeme. Díky projektu Život v kufříku tak alespoň můžeme adoptivním rodičům předat například první hračku dítěte, oblečení, dudlík, záznam o porodní váze a míře a podobně,“ řekla Lenka Nováková.

1108kufrikykz2

Foto: Krajská zdravotní

Vladislava Mocová, staniční sestra ústecké neonatologické kliniky, doplnila, že v první polovině letošního roku bylo určeno k adopci třináct novorozenců. „Osm děvčat a pět kluků,“ dodala Vladislava Mocová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru