Runway Park: víkend ve znamení letectví a připomínky významného výročí

Letiště Václava Havla Praha otevřelo na celé léto Runway Park, který nabízí během víkendů všem návštěvníkům spoustu zábavy a zajímavých informací nejen z prostředí letectví a létání. Runway Park se nachází přímo na bývalé letištní dráze 22 v bezprostřední blízkosti letadel a nabízí tak neopakovatelný zážitek ze zákulisí velkého mezinárodního letiště. Sedmý prázdninový víkend se tentokrát ponese v duchu letectví a připomínky významného 75. výročí příletu československých letců RAF po 2. světové válce do Prahy.


Návštěvníci se mohou na Letišti Václava Havla Praha těšit na věrnou kopii bojového letounu Supermarine Spitfire, vojenské stany britského Královského letectva, dobové uniformy i ukázku předmětů používaných válečnými piloty. Vojenské zájmové spolky si také připravily přednášku nejen o ikonickém Spitfiru a o životě letců, ale zejména ukázku letecké přípravy bombardérů a stíhačů RAF.


Ve spolupráci s Planes.cz připravilo Letiště Praha fanouškům letadel na sobotu a neděli workshop o tzv. plane spottingu. Návštěvníci Runway Parku tak mají jedinečnou příležitost popovídat si o tomto speciálním zájmu a dozvědět se, jak rozeznat typy letadel či jak stroje správně fotografovat.


Letiště Praha si také ve spolupráci s Aviatickým sdružením Bohemia hrdě připomene již 75. výročí příletu československých letců RAF, které se odehrávalo postupně právě od 13. srpna 1945 na tehdejším ruzyňském letišti. Při příležitosti konající se vzpomínkové akce v prostorách historického terminálu Letiště Praha očekává, že by mohli návštěvníci Runway Parku kolem sobotního poledne zahlédnout i průlet stíhacích letounů JAS-39 Gripen. Navíc v sobotu odpoledne by se pak přímo v Runway Parku měla objevit zajímavá letadla, například DHC-2 Beaver, M1D Sokol nebo Zlín 143. Změny programu jsou z organizačních důvodů vyhrazeny. Dále se mohou příchozí těšit opět na Evropskou vesmírnou agenturu či na zábavní program od ŠKODA AUTO. Detailní program na každý den je k dispozici na www.runwaypark.cz.


Jako každý víkend budou v Runway Parku také již tradiční komentované prohlídky speciální letištní techniky. Dále několik ukázek letištních profesí, jako psovodů, kteří se svými zvířecími pomocníky představí, co jejich práce na mezinárodním letišti obnáší. Nedílnou součástí programu bude i představení letištních hasičů či prohlídka letadla Airbus A319.


Do Runway Parku se návštěvníci dostanou buď městskou hromadnou dopravou (linka 100, 119 a 191) - zastávka na znamení Runway Park přímo před vstupem do zábavního parku, nebo automobilem s možností parkování na Letišti Praha v parkovacím domě PC COMFORT za zvýhodněnou cenu 100 Kč za den při online rezervaci předem nebo po předložení vstupenky z Runway Parku na dispečinku. Následně ze zastávky na Terminálu 1, který je hned u parkovacího domu, bude v krátkých intervalech jezdit kyvadlová doprava zdarma nebo městská hromadná doprava (linka 100, 119 a 191) na zastávku Runway Park. Při vstupu do Runway Parku se prochází bezpečnostní kontrolou.


Vstupenky do Runway Parku jsou k dostání online v prodejní síti GoOut.cz či na webových stránkách Letiště Praha www.runwaypark.cz, kde návštěvníci najdou také kompletní informace včetně programu na jednotlivé víkendy. Cena vstupného do Runway Parku je pro dospělé za 180 Kč, pro děti od 3 do 15 let za 120 Kč a rodinné vstupné (dva dospělí a dvě děti) za 450 Kč.


Nová otevírací doba Runway Parku:

PÁ - výstavní část se zábavním programemod 14:00 hod. do 18:00 hod.
SO a NE - výstavní část se zábavním programemod 10:00 hod. do 18:00 hod.
Jako celé Letiště Praha, tak i Runway Park, podléhá zvýšeným hygienickým nárokům a bude zároveň respektovat vždy aktuální nařízení a doporučení vlády pro venkovní akce.


Více informací se dozvíte také na Twitteru Letiště Praha: @PragueAirport.


Kontakty pro média:

Denisa Hejtmánková

Specialista externí komunikace

e-mail: denisa.hejtmankova@prg.aero

www.prg.aero

Klíčová slova ČR-letectví-Letiště Praha

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Auto-moto, doprava a stroje

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.