Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Stal se otcem celé hudební dynastie, když se všech jeho šest dcer začalo stejně jako on věnovat hudbě. Sbormistr a dirigent Lubomír Mátl, který roky bojoval s Alzheimerovou nemocí, zemřel v neděli 9. srpna ve věku devětasedmdesáti let.

Vzpomínat na něj bude manželka Jiřina, která mu povila dcery sopranistku a muzikálovou zpěvačku Terezu Mátlovou (48), houslistku Marii Mátlovou, sopranistku Markétu Fassati, zpěvačku Barbaru Solazzo-Mátlovou, Alžbětu Kerberovou a Kateřinu Mátlovou vystupující pod jménem Kate Matl (45). Právě Kateřina se s tatínkem na sociálních sítích rozloučila dojemným vyznáním.

"Tatínku můj milovaný, budeš tu s námi napořád. Díky Ti za vše, co jsi mě naučil, jakým jsi byl člověkem, co jsi lidem okolo sebe předával, díky za Tvou lásku, kterou jsi mi ukazoval každým dnem, lásku k hudbě, ke svým blízkým, ke každému člověku, kterého jsi potkal. Díky, že jsi tu byl s námi, s maminkou, se svými žáky a se svými kolegy. Každý z nás Tě bude mít v srdci s nějakou tou krásnou, vtipnou vzpomínkou," napsala.

"Byl jsi absolutní profík v tom, co jsi dělal, měl jsi charakter a byl jsi dobrým člověkem. Díky Ti. Budeš mi navždy vzorem a budeš tu se mnou napořád. Mám Tě ve svém srdci a provázíš mě každým mým krokem. Měla jsem / měly jsme a máme nejlepšího tatínka na světě! Navždy jsem tvou holčičkou a synem Kateřinem," uzavřela.

Reklama

Další články

Načítám