Bžany – Bžanský obecní úřad zveřejnil před několika dny zajímavou prázdninovou výzvu: „Vodník čeká na vaši pomoc a hledá alespoň 3 větší hrnce s pokličkou. Kdyby někdo mohl takové postrádat a vodníkovi je darovat na dušičky, byl by moc rád.“ Zatím se na lavičce u vodníka objevily tři hrnečky.

Podle starostky Bžan, Ivany Horčicové, by ale ideální byly větší hrnce, aby je bylo pořádně vidět. Původní, ne příliš vzhlednou hasičskou nádrž v centru obce nechali Bžanští zrenovovat už v roce 2018, v nákladech přibližně 1,5 miliónu korun. Voda byla vyčištěná a břehy zpevněné kamenným obkladem. Dnes tvoří místo příjemný odpočinkový prvek v centrální části obce, který současně přispívá ke zlepšení místního klima. Ve vodě kvetou lekníny a pod hladinou plavou červené rybky.

1108bzanykz2

V letošním roce nechalo vedení obce na břehu nádrže navíc instalovat dřevěné stylové posezení s již zmíněným vodníkem a kačenami. Je vidět už z dálky a lidé sem rádi chodí posedět, poklábosit, nebo s dětmi pozorovat rybky ve vodě. Autorem masivní lavičky a soch na břehu je Petr Michal ze Lhenic.

„Podobná dřevěná posezení máme i v dalších lokalitách,“ informuje starostka. „Například v místě, kterému se říká U Tří lip a nachází se po levé straně silnice směrem na Mošnov. Další je na dětském hřišti, nebo ve Lbíně, či u polní cesty směrem na Ohníč. Myslím, že je příjemné, když si má člověk na cestě kam sednout a kde si odpočinout,“ uzavírá Ivana Horčicová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru