InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ron Hutchinson: Moje tango – divadelní drama

    sobota 20.4 19:00 - Sokolovna, Blatná

  • Vernisáž výstavy obrazů Jakuba Sajlera

    sobota 20.4 14:00 - Městský úřad – Sloupová síň, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pouťový turnaj tenistů ve Volyni nepřerušila ani výstavba nových šaten

VOLYNĚ – Volyňská pouť a tenisový turnaj? To jsou dvě věci, které už neodmyslitelně patří k sobě. A nejinak tomu bylo i letos, kdy si místní tenisový klub připomíná 111 let od svého založení. Dlouho se však zvažovalo, zda se uskuteční, či nikoliv, neboť po několika letech čekání se podařilo získat dotaci na výstavbu nového objektu šaten sportovního klubu SK Slavoj Volyně. Z důvodu realizace stavby byl k dispozici pouze jeden kurt. Vyhrál ovšem názor, že tradice pouťových turnajů se nesmí přerušit.

Nad tradičním kláním mužských deblů převzal záštitu starosta města Martin Červený. Celkem se zaregistrovalo šestnáct účastníků, což byl maximálně možný počet na zápolení na jednom kurtě. V týdnu před sobotním turnajem byly vylosovány sponzorem turnaje jednotlivé dvojice a jejich nasazení do dopolední a odpolední skupiny. Los byl poměrně spravedlivý, jedna dvojice se zdála mírným favoritem, ale spekulace se nepotvrdila. Páry ve skupinách i v zápasech o umístění hrály na časový limit 25 minut.

Roli favorita dopolední skupiny potvrdila dvojice Neumitka – Strnad, která všechna svá utkání jasně vyhrála a postoupila do finále. Odpolední skupina byla těžší a poslední zápas po velkém souboji o jediný míček na svoji stranu překlopil pár Chalupa – Sosna. Tímto vítězstvím se stali druhým účastníkem finále. V zápase o třetí místo se střetly dvojice, které skončily ve skupině na druhém místě a Pressl s Lejskem suverénně porazily Matějku s Bačem 6:0. Finále byl neskutečný boj, který opět rozhodl jediný vítězný míček. Vítězem se stal pár Neumitka – Strnad, který porazil Chalupu se Sosnou 4:3 a celým turnajem prošel bez ztráty bodu.

Na akci byla skvělá divácká atmosféra vytvořená především rodinnými příslušníky hráčů.

Turnaj se letos hrál ve složitých podmínkách a bez veškerého zázemí, přesto členky klubu připravily občerstvení z domácí kuchyně. Na závěr akce starosta Martin Červený předal poháry a věcné ceny. Po skončení bojů se na pouti posedělo a všechno se kompletně zhodnotilo.

Všichni se těší na nový objekt, kde volyňští tenisté společně s fotbalovým klubem najdou nové zázemí odpovídající současným technickým, bezpečnostním a sportovním předpisům.

V aktuálním vydání Týdeníku Strakonicko byl bohužel nedopatřením zveřejněn článek z loňského ročníku. Sportovní redakce se tímto pořadatelům omlouvá a vše bude napraveno v dalším čísle.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace