MEZI OSTROVY - unikátní koncert na hladině Lipna

Máme por vás tip na skvěle strávený nedělní podvečer!

Premiéra na hladině jihočeského moře

V souladu se svým názvem hudební těleso Bárka vypluje na vodu a oslaví západ slunce nad Lipnem.

Mezi Ostrovy

Muzikanti zahrají na katamaránu, zapůjčeném pro tuto akci Petrem Benešem, u kormidla bude náš oblíbený jachtař David Křížek. Koncert se jmenuje MEZI OSTROVY, protože je plánovaný na hladině poblíž ostrovů zvaných velký a malý Tajvan. Nejbližší publikum můžete muzikantům dělat i vy, jako posádky lodí a různých plavidel shromážděných okolo. Aby si však koncert mohli užít i lidé na souši, bude se zvuk i obraz přenášet na plátno pódia na pláži Windy Point u Černé v Pošumaví, které se zároveň pro akci stane suchou variantou v případě špatného počasí.

Kdo zahraje:

Kapelu Bárka založili violoncellista Pavel Barnáš s harfenistkou Ivanou Pokornou.

Unikátní projekt skvěle ladí s repertoárem Bárky a okolnostmi, za kterých vznikla. Oba muzikanti působí desítky let v renomovaných profesionálních orchestrech, kromě toho si však přáli hrát i skladby podle svého výběru, a to v malém obsazení, bez not a dirigentské taktovky. Zaměřují se hlavně na evergreeny a filmové melodie, které v neobvyklém spojení jejich nástrojů vyznívají velmi působivě. „Bárka nabízí plavbu napříč různými žánry s harfou a violoncellem - proplouváme vodami bouřlivými i klidnými a užíváme si radost z hudby,“ shrnul Pavel Barnáš, violoncellista Symfonického orchestru Českého rozhlasu v Praze a mj. ředitel festivalu Okolo Třeboně s téměř třicetiletou tradicí. Ivana Pokorná je od roku 1983 členkou orchestru Národního divadla v Praze a hostuje v řadě projektů, aktuálně například na nové desce skupiny Žalman a spol. V Bárce hraje na keltskou harfu, která je menší a lehčí než ta, kterou používá ve velkém orchestru. „Zkrátka vzali jsme své nástroje na ramena a vydali se ve volném čase objevovat nové vody, které nám přinesou větší svobodu a dobrodružství,“ podotýká violoncellista.

Mezi Ostrovy

Kdy: 16.8. od 19.30 hod.

Zeptali jsme se spoluorganizátora akce Petra Beneše.

Co Vás vedlo k podpoření koncertu - projektu KONCERT MEZI OSTROVY?

Jsme jachtaři, milujeme lipenské západy slunce na lodi a když tým Barka (Ivanka Pokorná, Pavel Barnáš, Honza Kuna) přišel s nápadem umocnit již tak krásné okamžiku na českém moři o hudební zážitek, pak jsme neváhali a přislíbili podporu.

Čím je projekt výjimečný a na co byste čtenáře pozval?

Výjimečnost projektu je především v unikátní lokaci - podiem bude katamarán na jezeře - hledištěm lodě posluchačů, dále v kombinaci nástrojů violoncella a keltské harfy a repertoáru, kde nebudou chybět skladby od Beatles, Queen, Led Zeppelin, Bedřicha Smetany a filmové hudba.

Mezi Ostrovy

Více na www.meziostrovy.cz/

Komentáře

Holkometr

Jak to vidí ostatní?
20952
12570