Kristýna Plíšková si poradila s Martićovou a zahraje si čtvrtfinále. Siniaková končí

Tenistka Kristýna Plíšková postoupila do čtvrtfinále pražského turnaje WTA Tour. Česká hráčka porazila ve druhém kole Prague Open, dotovaného částkou 225.500 dolarů, druhou nasazenou Petru Martičovou z Chorvatska 6:1 a 7:5. Kateřina Siniaková nezvládla dohrávku prvního kola a se Slovinkou Tamarou Zidanšekovou na antuce Sparty prohrála 3:6, 6:3 a 0:6.

Praha (Aktualizováno: 15:45 12. 8. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kristýna Plíšková na turnaji v Soulu

Kristýna Plíšková. | Foto: Ahn Young-joon | Zdroj: ČTK/AP/

O postup do druhého kola bude v dohrávaném utkání na antukových dvorích Sparty usilovat Kateřina Siniaková. Se Slovinkou Tamarou Zidanšekovou má stav 3:6 a 6:3. Vítězka se ve čtvrtek utká o čtvrtfinále s Kanaďankou Eugenií Bouchardovou.

Může se stát, že se tam už nepodívám, říká Strýcová o US Open. Přesto z turnaje raději odhlásila

Číst článek

Plíšková vzala světové čtrnáctce Martičové první set za 21 minut. Ve vyrovnané druhé sadě získala brejk v jedenácté hře a utkání dopodávala. „Jsem ráda, že jsem to zvládla v dvou setech,“ řekla České televizi.

Martičová hrála s ovázaným levým stehnem a tejpy na obou lýtkách. Za stavu 3:2 ve druhé sadě si nechala ošetřit levé chodidlo. „Sleduju ji a od turnaje v Palermu má ošetření v každém utkání, takže to nebylo překvapení. Každá z nás cítí nějaký sval,“ podotkla Plíšková.

V utkání si 69. hráčka světového žebříčku Plíšková pomohla devíti esy. Její další soupeřkou bude Rumunka Ana Bogdanová, která s Ukrajinkou Lesjou Curenkovou hrát nemusela a postoupila bez boje.

Na dvorcích pražské Sparty ve Stromovce si Plíšková zahrála před třemi lety finále turnaje WTA. „Tady mi to sedí, natrénovala jsem tady spoustu hodin. Antuka už není můj nepřítel jak dřív, tak nějak se s tím sžívám,“ usmála se.

Siniaková vypadla

Zápas Siniakové se Zidanšekovou byl v úterý přerušen kvůli tmě za stavu 3:6 a 6:3. Rozhodující set Siniakové rychle utekl, příliš chybovala a utržila „kanára“. Slovinka se ve čtvrtek utká o čtvrtfinále s Kanaďankou Eugenií Bouchardovou.

Z Češek tak už vedle Plíškové zůstala ve dvouhře jen Barbora Krejčíková, která dostala do soutěže divokou kartu. Ve druhém kole se ve čtvrtek utká s nejvýše nasazenou světovou dvojkou Simonou Halepovou z Rumunska.

Prague Open je nový turnaj zařazený do narychlo sestaveného kalendáře WTA, do nějž zasáhla pandemie nemoci covid-19 a vynutila si na přelomu dubna a května i zrušení původně plánovaného J&T Banka Prague Open.

Prague Open je nový turnaj zařazený do narychlo sestaveného kalendáře WTA, do nějž zasáhla pandemie nemoci covid-19 a vynutila si na přelomu dubna a května i zrušení původně plánovaného J&T Banka Prague Open.

Duo Strýcová, Halepová končí

Turnajové jedničky ve čtyřhře Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou zvládly dohrávku prvního kola. Ve čtvrtfinále se ale nestřetnou s atraktivní dvojicí složenou ze světových dvojek dvouhry Simony Halepové a čtyřhry Barbory Strýcové, které prohrály s ruskou dvojicí Veronika Kuděrmětovová, Anastasija Pavljučenkovová.

Halepová na Prague Open postoupila do druhého kola a zahraje si s Krejčíkovou. Dál jde i Kristýna Plíšková

Číst článek

Krejčíková se Siniakovou porazily německo-rumunský pár Anna-Lena Friedsamová, Laura Paarová 2:1 na sety. Zápas začal v pondělí a kvůli dešti byl přerušen za stavu 6:4 a 3:6. Dohrával se tak super tie-break, který lépe zvládly bývalé deblové světové jedničky Krejčíková se Siniakovou a za devět minut ho vyhrály 10:4.

„Zvládly jsme ho super,“ řekla Siniaková v České televizi „Druhý set se nám nevyvedl, ale dneska jsme ukázaly, že jsme líp sehrané a jsem ráda, že jsme vyhrály,“ doplnila Krejčíková, která je v Praze ve čtvrtfinále i v soutěži dvouhry.

Loňská vítězka Wimbledonu ve dvouhře Halepová a královna debla z londýnské trávy Strýcová prohrály s Ruskami 3:6, 6:3 a 8:10 v super tie-breaku. V tom přitom vedly už 7:2, ale náskok neudržely a při mečbolu Halepová chybovala.

Ve čtvrtfinále jsou dva české páry. V úterý přešly první kolo Lucie Hradecká s Kristýnou Plíškovou, které na Prague Open plní roli druhých nasazených.

Tenisový turnaj žen Prague Open okruhu WTA (antuka, dotace 225.500 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:

Zidanšeková (Slovin.) - Siniaková (ČR) 6:3, 3:6, 6:0, Siegemundová (Něm.) - Šarífová (Egypt) 4:6, 6:0, 6:1.

2. kolo:
Kristýna Plíšková (ČR) - Martičová (2-Chorv.) 6:1, 7:5, Bogdanová (Rum.) - Curenková (Ukr.) bez boje.

Čtyřhra - 1. kolo:
Van der Hoeková, Wickmayerová (Niz./Belg.) - Kolodziejová, Malečková (ČR) 6:1, 1:6, 10:4, Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Friedsamová, Paarová (Něm./Rum.) 6:4, 3:6, 10:4, Kuděrmětovová, Pavljučenkovová (Rus.) - Strýcová, Halepová (ČR/Rum.) 6:3, 3:6, 10:8.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme