Hlavní obsah

Koronavirus odložil na neurčito ME ve stolním tenisu

Lausanne

Mistrovství Evropy jednotlivců ve stolním tenisu bylo odloženo na neurčito. Šampionát se měl odehrát od 15. do 20. září ve Varšavě, ale kvůli přetrvávajícím koronavirovým omezením se uskuteční později. Nový termín vedení Evropské unie stolního tenisu (ETTU) teprve oznámí.

Foto: Sport.cz

Stolní tenista Jiří Suchánek.

Článek

"S ohledem na aktuální situaci ohledně koronaviru, zvýšený počet nakažených v mnoha částech Evropy a z toho pramenící cestovní omezení jsme se rozhodli plánované mistrovství Evropy jednotlivců odložit," uvedla ETTU v tiskové zprávě.

"Rozhodnutí výkonného výboru nebylo snadné, ale právě řada cestovních omezení byla klíčovým faktorem. Šampionátu by se nemohly zúčastnit všechny členské země, takže by nebyl spravedlivý," řekl prezident ETTU Ronald Kramer.

Stolní tenis zrušil kvůli opatřením proti šíření nemoci covid-19 většinu letošních velkých akcí podobně jako další sporty. Mistrovství světa družstev se místo března bude hrát v Koreji až příští rok. Turnaj elitní série World Tour v Olomouci se měl konat na konci srpna, ale byl rovněž zrušen.

Reklama