Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Karel Š. měl zavraždit Lucii z Rovenska i další ženu: Přiznal se prý i k dalším zločinům

Autor: jel - 
13. srpna 2020
12:25

Dvě vraždy, které se staly během několika dní, šokovaly i otrlé kriminalisty. Po obou zůstaly dvě děti. Stát za oběma činy má Karel Š., který se měl kromě obou nejtěžších zločinů přiznat také ke krvavé rvačce s neznámým mužem. Má už prý odsezeno pěkných pár let a už dávno i krev na rukou!

Když zmizela pětatřicetiletá Lucie, měli obyvatelé Rovenska pod Troskami Karla Š. označit jako pachatele. Živou Lucii totiž viděli naposledy právě s ním v hospodě U Alenky, odkud pak prý společně odešli. Než policisté podezřelého zadrželi, stihl však údajně spáchat ještě jednu vraždu. Její obětí byla tentokrát dvaačtyřicetiletá Stanislava H., jejíž tělo vytáhli  hasiči z řeky Jizery v centru Turnova. 

Podle informací CNN Prima News už při prvním podezření Karel Š. policistům přiznal, že s Lucií z hospody odešel, tvrdil ale, že se pak rozloučili a on šel domů za rodinou. Policisté kvůli tomu čelí kritice místních. Přestože prý pachatele označili, stihl před zadržením spáchat ještě druhou vraždu. 

Po bitvě každý generál

„Samozřejmě s tím, co se ví teď, to vypadá jinak. Ale v tu chvíli zřejmě nebyly žádné signály, že by mohl pokračovat. Vražda, za kterou byl odsouzen dříve, byla loupežná, v tomto případě byl zřejmě motiv úplně jiný. Pro vyšetřování první vraždy by sledování asi žádný zásadní význam nemělo,“ hájí postupy policie bývalý kriminalista Josef Doucha.

S druhou zavražděnou se měl recidivista seznámit také v hospodě, jeden z jejích kamarádů přitom prý Stanislavu varoval, aby s Karlem nikam nechodila. „Říkal jsem jí, tohohle člověka neznáš, nikdo ho tu nezná, vůbec si s ním nezahrávej,“ uvedl kamarád. Jenže žena ho neposlechla a to se jí stalo osudným.

Zaútočil ještě potřetí?

Karel Š. se podle CNN Prima News prý přiznal také k tomu, že se nedaleko vlakové zastávky Hrubá Skála pohádal s mužem, se kterým se poté popřál. Policejní mluvčí Libereckého kraje Vojtěch Robovský potvrdil, že policie hledá aktéra možné rvačky i případné svědky. Dodal ale, že nemůže potvrdit, že má čin souvislost s případem dvou zavražděných žen, protože není potvrzeno ani to, že se skutečně odehrála.

„To, zda k tomuto případu skutečně došlo, zatím nemáme hodnověrně potvrzeno, proto by tuto událost bylo předčasné dávat do jakékoliv souvislosti,“ uvedl. Podle Douchy si může podezřelý s policií jenom zahrávat, protože se tak dostane z cely, aby ukázal vyšetřovatelům, kde se trestné činy odehrávaly. 

sangre ( 13. srpna 2020 13:39 )

Mekoty, kteří jsou odpůrci trestu smrti argumentují tím, že hrozba smrti tyhle zrůdy nezastaví. Jenže kdyby ho popravili za první loupežnou vraždu, tyhle 2 ženy mohly žít!

diam ( 13. srpna 2020 13:04 )

Jaký signál by asi Doucha potřeboval ??

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání