Hlavní obsah

Členům skupiny Krátky proces a bubeníkovi Horkýže slíže hrozí vězení za extremismus

Právo, ivi
Bratislava

Prokurátor slovenského úřadu speciální prokuratury podal na tři členy skupiny Krátky proces, včetně zpěváka Rastislava Rogela, návrh na vazební stíhání za výrobu extremistických materiálů a šíření extremistických materiálů. Hrozí jim tři až osm let vězení.

Foto: Policie SR

Zabavené předměty s nacistickou tematikou

Článek

V rámci akce slovenské Národní kriminální agentury (NAKA) proti extremismu bylo obviněno dalších pět lidí, včetně bubeníka skupiny Horkýže slíže Marka Viršíka a jednoho občana České republiky. Čelí stejnému obvinění, ale budou vyšetřováni na svobodě. Všichni obvinění se měli podílet na výrobě hudebních alb s extremistickou tematikou.

Bubeníka skupiny Horkýže Slíže zadržela policie při akci proti extremismu, zásah proběhl i v Česku

Evropa

Slovenská policie na sociální síti uveřejnila předměty zadržené při domovních prohlídkách. Jedná se vesměs o předměty s extremistickou a nacistickou tematikou. Je mezi nimi například obraz příslušníka SS, jehož tvář je nápadně podobná jednomu ze zadržených.

Foto: Policie SR

Zabavené předměty s nacistickou tematikou

Podle webu Česká justice se v rámci akce odehrála také domovní prohlídka u českého hudebníka Josefa Pokorného v Děčíně-Bynově. Pokorný je bubeníkem kapely Krátky proces.

Foto: Policie SR

Zabavené předměty s nacistickou tematikou

Elitní komando NAKA mělo provést rovněž prohlídky bytů a nahrávacího studia. Deník Sme upozornil, že kapela Krátky proces měla nahrávat své album ve studiu, které vlastní Viršík.

Reklama

Výběr článků

Načítám