InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Listování: Než natáhnu brka

    Úterý 16.4 17:00 - Městská knihovna v Milevsku

  • Toulky za poznáním - Z hlubin oceánu na Azorské ostrovy

    Úterý 16.4 18:00 - Dům kultury Milevsko

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jihočeský kraj plánuje za peníze SFDI opravit téměř 85 kilometrů komunikací II. a III. tříd

 Autor: Ilustrační foto archiv JčTEĎ

    Autor: Ilustrační foto archiv JčTEĎ

JIŽNÍ ČECHY - Jihočeský kraj získá finanční příspěvek ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) v celkové výši 394 milionů korun. Peníze jsou určeny na pokračování oprav a modernizaci silnic II. a III. tříd a mostů. Poskytnutí peněz odsouhlasilo Ministerstvo dopravy. Na jeho základě si všechny kraje mezi sebe letos rozdělí celkem čtyři miliardy korun. V Jihočeském kraji bude za peníze SFDI opraveno 84,602 kilometrů komunikací. Potvrdil to první náměstek hejtmanky Josef Knot.



„Jihočeský kraj spravuje velmi rozsáhlou silniční síť. Vítáme proto jakýkoli finanční příspěvek od státu a doufáme, že návrh SFDI ministerstvo dopravy co nejrychleji definitivně schválí," uvedl Knot.

Jihočeský kraj má na starosti cca 5,5 tisíce krajských silnic a více než tisíc mostů. „Například most přes Volyňku za obcí Lipka, poškozený lokální povodní, potřebuje akutní rekonstrukci," doplnil první náměstek s tím, že na opravy silnic má kraj připraveno celkem 33 projektů. „Mezi největší akce bude patřit na silnici III/14613 Slavošovice – Vranín za cca 30 milionů. Opraveny však budou například také silnice II/143 Dobročkov – Brloh za cca 36 milionů v okrese Český Krumlov, v okrese Prachatice silnice II/170 Vacov – Čábuze – Zdíkovec a další," uvedl pro příklad Knot.

Dalších devatenáct investičních akcí za peníze ze SFDI zrealizuje Správa a údržba silnic Jihočeského kraje. „Plánujeme výstavbu 12 mostů, dvou opěrných zdí a 5 kompletních rekonstrukcí průtahů obcemi o celkové délce 2,4 km," vysvětlil ředitel Správy a údržby silnic Jan Štícha a odhadl náklady na celkem 133,6 milionů korun, přičemž spolufinancování ze SFDI činí 108,3 milionů. „Nejnákladnější akcí bude úprava průtahu obcí Senožaty na silnici II/122 s plánovanou cenou 12,4 milionu a most v Husinci za 9,8 milionu," dodal Štícha.

V loňském roce získal kraj od SFDI příspěvek ve výši 213 milionů. Spolu s penězi z krajského rozpočtu tak bylo do rekonstrukcí komunikací investováno okolo 381,5 milionů korun.  

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace