Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Frýdek-Místek hledá nejchutnější menu, rozhodnou o něm návštěvníci třinácti restaurací

Frýdek-Místek |

Frýdek-Místek hledá nejchutnější menu. V rámci ochutnávek a následného hlasování o něm rozhodnou návštěvníci třinácti restaurací, které se zapojily do akce Týden plný chutí. Ta trvá do neděle 16. srpna. Organizátoři nultého ročníku chtějí, aby se tato akce stala nedílnou součástí vyhlášeného Gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí.

Slezská, poctivá Česká, Beskydská, Italská, Francouzská nebo středomořská kuchyně. Tak to je jen pár tipů, ze kterých se vám budou sbíhat sliny v rámci akce Týden plný chutí. Frýdek-Místek prostřednictvím něj hledá nejchutnější menu a že je opravdu z čeho vybírat. Do projektu se zapojilo 13 restaurací ve městě.

Tomáš Novák, restaurace Carbon: "Jako hlavní chod máme výborné konfitované kachní stehno, dále tam máme králíka dělaného v takovém Sous - Vide režimu, výborná věc doporučujeme. Co se dezertu týče, tak máme Opilého Francka, je to zajímavý název, doporučuji vyzkoušet a zároveň knedlík, takový klasický slezský selský, zároveň sladký knedlík."
Petr Motloch, majitel restaurace La Baracca: "Máme tam Toskánskou paštiku, hovězí carpaccio, chioppio, což je vlastně rajská polévka s mořskými plody, máme tam speciální Linguine alla gricia a plumu vepřovou s marinovanými bramborami."
Lucie Talavašková, Turistické informační centrum F-M: "Od této akce si slibujeme učit se vzájemně spolupracovat s místními podnikateli, přinášet návštěvníkům města i obyvatelům něco navíc zážitkového v oblasti gastronomie a nejen to. Pevně věříme, že se provozovatelům restaurací podaří do budoucna navázat spolupráci i s regionálními výrobci potravin, kterých zde máme mnoho a kvalitních a využívat tak jejich produkty v místní Frýdecko-Místecké kuchyni."

Přesně této myšlenky se restaurace zhostily na výbornou. Tradiční domácí kuchyně i zážitková gastronomie podpořená právě surovinami od lokálních producentů.

Tomáš Novák - restaurace Carbon: "Vzhledem k tomu, že my jako restaurace se věnujeme spíše Evropské kuchyni, tak tentokrát jsme to vzali úplně za jiný konec a řekli jsme si, že uděláme něco vyloženě lokálního. Takže jsme se centralizovali na tu Slezskou kuchyni, tady zde na Moravu a chtěli jsme zároveň jakoby podpořit lokální výrobce a vůbec celkově lokální suroviny zde z Frýdecko-Místecka."
Petr Motloch, majitel restaurace La Baracca: "My jsme žánrová restaurace, my se specializujeme na italskou kuchyni, takže jsme v zásadě připravili nějaké novinky, které jsme dali na ten speciální lístek, jinak jsou to věci, které jsme už v minulosti podávali, takže si myslím, že to máme zvládnuté."

I my jsme v Týdnu plném chutí neodolali a vyzkoušeli jsme konfitované kachní stehno s domácím bramborovým knedlíkem.

Vítěz získá titul Nejchutnější menu 2020

Lucie Talavašková, Turistické informační centrum F-M: "V rámci ochutnávek budou mít návštěvníci možnost hodnotit chuť a vzhled menu a také přístup personálu. Z jejich hodnocení pak vzejde vítěz celého Gastrotýdne, který se bude moci pyšnit titulem nejchutnější menu 2020."
Tomáš Novák, restaurace Carbon: "Máme hned zpětnou vazbu od servisu, takže lidé chodí, hodnotí, jsme za to rádi. Samozřejmě, že jako provozní jsme velice rádi, že Frýdecko-Místecko něco takového pořádá." A musím poděkovat i celému týmu Carbonu, který za tím vším stojí. Děkujeme."
Petr Motloch, majitel restaurace La Baracca: "Já můžu říct, že podle tržeb za ty první 3 až 4 dny asi 40 procent tržeb je z tohoto jídelníčku."

Nejzdařilejší fotka i vylosovaní hlasující

Do soutěže se automaticky zapojí také každý hlasující. Ze všech odpovědí bude totiž v úterý 18. srpna vylosováno 18 z nich, kteří získají poukázky na gastronomické zážitky v zapojených restauracích. A soutěžit mohou i fotografové, kteří si rádi fotí nazdobená jídla.

Lucie Talavašková, Turistické informační centrum F-M: "Současně mohou do stejného data sdílet své fotky z tohoto Gastrotýdne s hashgtagem tydenplnychutifm na svých sociálních sítích a zapojit se tak do soutěže o nejzdařilejší fotku. Vítěz této soutěže vyhraje Instax mini k zachycení dalších výjimečných okamžiků."

Organizátoři by rádi tímto nultým ročníkem odstartovali novou tradiční akci ve městě, která bude předzvěstí největšího svátku jídla a pití v Moravskoslezském kraji, a to Gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí.

Nahlásit chybu


Magická noc si posledního dubna podmaní centrum města

První velkou akcí pod širým nebem bude v Novém Jičíně posledního dubna tradiční pálení čarodějnic. V tento den se otevře i rekonstruované Laudonovo nádvoříčko a novinkou bude ohňová show.

Elektrárna Dětmarovice odchází od uhlí

Dnes 12:40 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Elektrárna Dětmarovice odchází od uhlí. Společnost ČEZ zde za 2 miliardy korun postaví novou nízkoemisní teplárnu, která zajistí dodávky tepla pro Bohumín a Orlovou na další desítky let.

ADRA a dobrovolnictví na zkoušku s hendikepovanými klienty Santé

V rámci celorepublikových dnů dobrovolnictví uspořádala ADRA společně s organizací Santé projekt dobrovolnictví na zkoušku. Lidé o trávení volného času s hendikepovanými projevili zájem.

Mateřská škola v Horní Suché oslavila 100 let

Mateřská škola na Základní škole s polským vyučovacím jazykem v Horní Suché oslavila v Dělnickém domě krásných 100 let. Program byl bohatý a hlavně barevný.

Dlouholetý trenér juda Zdeněk Frenštátský získal Cenu města Havířova

V Kulturním domě Leoše Janáčka radnice ocenila osobnosti ve vybraných oblastech společenského života. Cenu města Havířova za rok 2023 si odnesl dlouholetý trenér Zdeněk Frenštátský.

Důležité zastávky MHD ve Frýdku-Místku dostávají nové digitální informační panely

Frýdek-Místek společně s dopravcem zvyšuje kvalitu MHD. Aktuálně se na důležitých zastávkách a terminálech instalují digitální LED panely. Ty ukazují informace o příjezdech autobusů v reálném čase a také mohou zobrazovat zprávy o mimořádných událostech.

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě funguje už 10 let. Začínala pod hlavičkou Základní školy Ĺ. Štúra

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě oslavila 10 let od svého založení. K tomuto výročí uspořádala Jarní slavnost, na které v kulturním domě Poklad vystoupily žáci mateřské školy, základní školy a studenti lycea.

O mrakodrap v centru Ostravy má zájem nový investor, zachován by měl být návrh Evy Jiřičné

Včera 8:36 | Ostrava-Centrum | Libor Běčák

Město Ostrava opětovně usiluje o záchranu jedné z dominant centra města – výškové budovy na ulici Ostrčilova. Pozemek, budovu a další záležitosti včetně závazných návrhů na rekonstrukci znovu nabídnul k prodeji. Stalo se tak poté, co předchozí zájemce o koupi nemovitostí nesignoval příslušné smlouvy a zadávací řízení na veřejnou zakázku bylo zrušeno.

I končící těžba uhlí vyžaduje průběžnou modernizaci důlního zařízení

Včera 8:12 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Byť se dobývání černého uhlí v podzemí Karvinska blíží ke svému konci, společnost OKD musí průběžně modernizovat zařízení, které do ukončení těžby bude potřebovat.

Okolí kostela sv. Ducha ozdobí jezírko. Na projektu se podíleli i občané

Další krásný veřejný prostor v Ostravě Jihu vznikne v okolí kostela sv. Ducha v Zábřehu. Dnes jde v podstatě o parkoviště, které se přemění v příjemnou lokalitu s jezírkem a spoustou míst k trávení volného času. Na projektu se podíleli i občané.

Dny dobrovolnictví přibližují činnost dobrovolníků. ADRA Frýdek-Místek stále hledá lidi ochotné pomáhat

Dobrovolníci slaví své dny. Členové různých organizací, kteří pomáhají bez nároků na odměnu, jsou nepostradatelnou skupinou v sociálních službách ve Frýdku-Místku. Aktuálně si zájemci mohou práci dobrovolníků dokonce vyzkoušet nebo se o dobrovolnictví něco dozvědět.

Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku

Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku. S vedením města probírala například představy plánech rekonstrukce průtahu, investiční plány kraje ve městě a další budoucí spolupráci.

Handicap centrum Škola života funguje ve Frýdku-Místku už 33 let

Handicap centrum Škola života letos oslaví své 33 narozeniny. Za tu dobu pomohlo už stovkám klientů s mentálním postižením. Stále s nimi pracuje a adaptuje je do společnosti. Od příštího roku se stacionář transformuje na centrum denních služeb.

Frýdek-Místek zve školy i veřejnost na Den Země ve znamení Světa zvířat

Sady Bedřicha Smetany v Místku se promění na „Svět zvířat“. Stane se tak v rámci oslav Dne Země. Letošní ročník proběhne v pátek 26. dubna. Dopoledne hlavně pro školy a odpoledne pro veřejnost. Připraven bude tradičně bohatý program zvířecích, ekologických a vzdělávacích aktivit.

Frýdek-Místek zpevní některé chodníky za Centrálním hřbitově

Procházení mezi hrobovými místy na Centrálním hřbitově ve Frýdku-Místku bude komfortnější. Radnice nechá ještě letos zpevnit některé travnaté chodníčky v urnovém háji. Dostanou pevné zatravňovací dlaždice. Město tak postupně pokračuje ve zlepšování komfortu pro návštěvníky hřbitova.

Kynologové z Frýdlantu nad Ostravicí pořádali Memoriál J. Kaštovského

V kynologickém areálu ve Frýdlantě nad Ostravicí se konal 28. ročník Memoriálu Kaštovského, v jehož disciplínách museli své dovednosti prokázat nejen psi, ale také jejich vůdci.

Frýdek-Místek hledá nejchutnější menu, rozhodnou o něm návštěvníci třinácti restaurací
Vydáno 13. srpna 2020 15:40, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Frýdek-Místek hledá nejchutnější menu. V rámci ochutnávek a následného hlasování o něm rozhodnou návštěvníci třinácti restaurací, které se zapojily do akce Týden plný chutí. Ta trvá do neděle 16. srpna. Organizátoři nultého ročníku chtějí, aby se tato akce stala nedílnou součástí vyhlášeného Gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí.

Slezská, poctivá Česká, Beskydská, Italská, Francouzská nebo středomořská kuchyně. Tak to je jen pár tipů, ze kterých se vám budou sbíhat sliny v rámci akce Týden plný chutí. Frýdek-Místek prostřednictvím něj hledá nejchutnější menu a že je opravdu z čeho vybírat. Do projektu se zapojilo 13 restaurací ve městě.

Tomáš Novák, restaurace Carbon: "Jako hlavní chod máme výborné konfitované kachní stehno, dále tam máme králíka dělaného v takovém Sous - Vide režimu, výborná věc doporučujeme. Co se dezertu týče, tak máme Opilého Francka, je to zajímavý název, doporučuji vyzkoušet a zároveň knedlík, takový klasický slezský selský, zároveň sladký knedlík."
Petr Motloch, majitel restaurace La Baracca: "Máme tam Toskánskou paštiku, hovězí carpaccio, chioppio, což je vlastně rajská polévka s mořskými plody, máme tam speciální Linguine alla gricia a plumu vepřovou s marinovanými bramborami."
Lucie Talavašková, Turistické informační centrum F-M: "Od této akce si slibujeme učit se vzájemně spolupracovat s místními podnikateli, přinášet návštěvníkům města i obyvatelům něco navíc zážitkového v oblasti gastronomie a nejen to. Pevně věříme, že se provozovatelům restaurací podaří do budoucna navázat spolupráci i s regionálními výrobci potravin, kterých zde máme mnoho a kvalitních a využívat tak jejich produkty v místní Frýdecko-Místecké kuchyni."

Přesně této myšlenky se restaurace zhostily na výbornou. Tradiční domácí kuchyně i zážitková gastronomie podpořená právě surovinami od lokálních producentů.

Tomáš Novák - restaurace Carbon: "Vzhledem k tomu, že my jako restaurace se věnujeme spíše Evropské kuchyni, tak tentokrát jsme to vzali úplně za jiný konec a řekli jsme si, že uděláme něco vyloženě lokálního. Takže jsme se centralizovali na tu Slezskou kuchyni, tady zde na Moravu a chtěli jsme zároveň jakoby podpořit lokální výrobce a vůbec celkově lokální suroviny zde z Frýdecko-Místecka."
Petr Motloch, majitel restaurace La Baracca: "My jsme žánrová restaurace, my se specializujeme na italskou kuchyni, takže jsme v zásadě připravili nějaké novinky, které jsme dali na ten speciální lístek, jinak jsou to věci, které jsme už v minulosti podávali, takže si myslím, že to máme zvládnuté."

I my jsme v Týdnu plném chutí neodolali a vyzkoušeli jsme konfitované kachní stehno s domácím bramborovým knedlíkem.

Vítěz získá titul Nejchutnější menu 2020

Lucie Talavašková, Turistické informační centrum F-M: "V rámci ochutnávek budou mít návštěvníci možnost hodnotit chuť a vzhled menu a také přístup personálu. Z jejich hodnocení pak vzejde vítěz celého Gastrotýdne, který se bude moci pyšnit titulem nejchutnější menu 2020."
Tomáš Novák, restaurace Carbon: "Máme hned zpětnou vazbu od servisu, takže lidé chodí, hodnotí, jsme za to rádi. Samozřejmě, že jako provozní jsme velice rádi, že Frýdecko-Místecko něco takového pořádá." A musím poděkovat i celému týmu Carbonu, který za tím vším stojí. Děkujeme."
Petr Motloch, majitel restaurace La Baracca: "Já můžu říct, že podle tržeb za ty první 3 až 4 dny asi 40 procent tržeb je z tohoto jídelníčku."

Nejzdařilejší fotka i vylosovaní hlasující

Do soutěže se automaticky zapojí také každý hlasující. Ze všech odpovědí bude totiž v úterý 18. srpna vylosováno 18 z nich, kteří získají poukázky na gastronomické zážitky v zapojených restauracích. A soutěžit mohou i fotografové, kteří si rádi fotí nazdobená jídla.

Lucie Talavašková, Turistické informační centrum F-M: "Současně mohou do stejného data sdílet své fotky z tohoto Gastrotýdne s hashgtagem tydenplnychutifm na svých sociálních sítích a zapojit se tak do soutěže o nejzdařilejší fotku. Vítěz této soutěže vyhraje Instax mini k zachycení dalších výjimečných okamžiků."

Organizátoři by rádi tímto nultým ročníkem odstartovali novou tradiční akci ve městě, která bude předzvěstí největšího svátku jídla a pití v Moravskoslezském kraji, a to Gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000021448/frydek-mistek-hleda-nejchutnejsi-menu-rozhodnou-o-nem-navstevnici-trinacti-restauraci