InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zápas léta je tu! Soběslav vyzve v poháru Táborsko

Dva dlouhodobě nejlepší týmy v táborském regionu si to rozdají v MOL Cupu o postup do 2. kola.

Dva dlouhodobě nejlepší týmy v táborském regionu si to rozdají v MOL Cupu o postup do 2. kola.

SOBĚSLAV – Než se rozběhnou ligové soutěže, nabídne soběslavský trávník opravdovou fotbalovou lahůdku. V pátek 14. srpna od 18 hodin startuje 1. kolo MOL Cupu, ve kterém se střetnou divizní TJ Spartak Soběslav a znovu druholigové FC MAS Táborsko. Soběslavští obsadili v loňské nedohrané sezoně 4. místo, Táborsko vyhrálo svou skupinu České fotbalové ligy. Týmy se měly utkat už před několika týdny v přípravě, zápas byl ale nakonec preventivně kvůli koronaviru zrušen. Fanoušci se tak mohou těšit na střet těchto týmů v pořádném ostrém zápase. Soběslavští řeší potíže v brance, Táborsko zajímá jen postup.

 

Prestižní zápas si bohužel pro domácí nevychutná jejich dlouholetá brankářská jednička Martin Kuník. „Gólman má potíže s lýtkem a je asi na měsíc mimo hru," posteskl si předseda fotbalového oddílu TJ Spartak Soběslav Marek Nývlt. Velkou premiéru tak prožije nově pořízená dvojka Tomáš Duchoň, který v minulosti působil právě v nižších týmech Táborska. „Je sice hodně hubený, ale hraje velmi dobře nohama, možná i lépe než Kuník. Pro Tomáše bude tahle premiéra v soutěžním zápase samozřejmě obrovskou výzvou," dodal předseda.

Duchoň v přípravě přesvědčil

Dvacetiletý Tomáš Duchoň dostával pravidelně příležitost v přípravných utkáních, kdy se s Kuníkem o čas v brance dělil. „Odchytal solidní poločasy, třeba v poločase s třetiligovým Benešovem nedostal ani gól. Je to solidní gólman, tak věřím, že zase nebudu muset do branky sám," zavzpomínal s úsměvem čtyřiačtyřicetiletý Nývlt na své několikazápasové působení v divizní brance poté, co chytal šest let jen okresní přebor.

Potrápí Soběslav favorita?

V Soběslavi vnímají utkání jako hit. „Očekávám vyprodaný stadion a kvalitní fotbal. Přijede výborný soupeř a my jsme pochopitelně v roli outsidera. Rádi bychom favorita potrápili. Hlavně se ale všichni moc těšíme, vždyť jsme skoro půl roku nehráli soutěžní zápas. Kvůli pravidlům pro MOL Cup jsme se taky museli nechat otestovat na koronavirus, což nás přišlo na nějakých 25 tisíc. Také proto si přeji, aby stál zápas za to a Filipu Vaňkovi se začalo v ofenzivě konečně dařit," zmínil na závěr Nývlt.

Táborsko očekává jen postup

Trenér Táborska Miloslav Brožek zase až tak speciálně zápas proti Soběslavi nevnímá. „Nedělal bych z toho vůbec žádnou senzaci. Pohárové utkání je vždy těžké. Kdybychom přijeli kamkoliv jinam na divizní trávník, tak bychom chtěli postoupit. Od utkání očekávám jenom náš postup, nic víc," sdělil svou jasnou představu lodivod druholigového Táborska.

Nebojí se ani Žižkova

Komplikace a případné tahanice o postupový výsledek si trenér Brožek v Soběslavi vůbec nepřipouští. „Tím se vůbec nezabývám. Jedeme tam s cílem postoupit. Kdybyste se mě zeptal, zda se bojím Viktorky Žižkov (soupeř Táborska o týden později v úvodním kole FNL), tak bych řekl, že ne. Takže nevím, co mám říct na Soběslav," zakončil Miloslav Brožek.

Diskuse k článku - 4 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Luboš 

    Reagovat

     

    Tak on Spartak taky nemá samé své odchovance. Zrovna z Táborska tam v posledních letech zamířilo pár dorostenců. Taková je realita, FCT vychová většinu kluků pro kluby hrající nižší soutěže v rámci blízkého regionu (divize, KP, A tř., B tř.). Např. Sokol Lom je jasná ukázka - když se člověk podívá na to, odkud jejich hráči vzešli, tak je to ze Spartaku S.Ú. + FK Tábor (starší ročníky) a po sloučení těchto klubů z FCT (mladší ročníky). Ale takhle to funguje skoro v rámci celé ČR, odchovanci ligových týmů jdou hodně do II. ligy atd. atd.

    Vloženo 14.8.2020 10:27:23

    • Pravdu má 

      Reagovat

       

      Luboš pravdu má! Ono to cílilo spíš na ty zahraniční hráče, ne?

      Vloženo 14.8.2020 13:18:12

  • solim 

    Reagovat

     

    Tady je výsledek předem jasně danej, bude to jen o počasí a skóre...

    Vloženo 13.8.2020 22:13:23

  • Sobíííček! 

    Reagovat

     

    Go, Spartak, Go! Ty skoupence porazíííme!

    Vloženo 13.8.2020 22:06:13

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace