QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Obyvatelé Slovan mohou zahradničit. Obvod připravil vyvýšené záhony

09.02.2018 18:50

Letos se na čtyřech místech na Slovanech objeví nové, vyvýšené záhony. Zájemci si tu mohou vypěstovat bylinky, zeleninu nebo třeba okrasné rostliny. 

okrasné květiny, QAP

Zahradničit se dá i u paneláku uprostřed sídliště. Městský obvod Plzeň 2 – Slovany pro letošní rok připravil čtyři vyvýšené záhony na takzvané komunitní pěstování užitných i okrasných rostlin. Pro jejich umístění byla vytipována místa tak, aby měli obyvatelé bytových domů možnost vypěstovat si tady rostliny k vlastnímu použití. Záhony vzniknou poblíž náměstí generála Píky, ve vnitrobloku mezi Koterovskou, Jablonského a Táborskou ulicí, v Blatenské a v Ořechové ulici.

"Záhony jsme navrhli do osluněných míst, aby rostliny dobře prosperovaly. Už po instalaci budou zčásti osázeny převážně různými bylinami tak, aby zůstal prostor pro případné výsadby občanů. Doufáme, že takto přístupné záhony budou veřejností využívány, ať už jednotlivci nebo skupinami , a že záhony nebudou devastovány a rostliny ničeny. V letošním roce bude prováděna průběžná kontrola záhonů a pokud bude nutné i základní údržba, i když věříme, že si každý záhon najde svého opatrovníka, který alespoň v době sucha záhonek zaleje,“  informuje obvod na svých webových stránkách.

Jak bude vše fungovat, se ukáže až časem. Pokud ale někdo bude mít zájem o využití části konkrétního záhonu, měl by o tom informovat odbor životního prostředí tak, aby se zájmy lidí nekřížily a nedocházelo zbytečně ke konfliktům.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24