Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Neymar a spol. byli blízko vyřazení z LM, v závěru předvedli úžasný obrat a jsou v semifinále

Sport

  23:01
Lisabon - Fotbalisté Paris St. Germain otočili čtvrtfinálové utkání Ligy mistrů proti Bergamu a po výhře 2:1 poprvé po 25 letech postoupili do semifinále soutěže. Francouzský mistr prohrával od 27. minuty po gólu Maria Pašaliče, v 90. minutě ale srovnal Marquinhos a v nastavení rozhodl střídající Maxim Choupo-Moting.

Oba týmy nastřílely v dosavadním průběhu soutěže v průměru minimálně dva góly na zápas a tomu odpovídal i ofenzivní průběh prvního poločasu. Už po pár sekundách neuspěl sám před brankářem Alejandro Gómez a vzápětí v ještě lepší pozici selhal na druhé straně Neymar.

Dárek pro fanoušky. Záložník Bergama slíbil tisíc pizz, pokud vyhrají Ligu mistrů

Bergamo hrozilo ze vzduchu a nebezpečnou hlavičku Hanse Hateboera musel skvělým zákrokem vytěsnit Keylor Navas, na pohotový Pašaličův obstřel už ale nedosáhl. Atalanta otevřela skóre zápasu v utkání soutěže posedmé v sezoně, což je nejlepší bilance ze všech klubů.

Vzápětí mohl srovnat po individuální akci Neymar, jeho střela minula bránu Marca Sportiella jen o centimetry. Nejdražší fotbalista světa byl hlavní hrozbou PSG, krátce před pauzou po Hateboerově chybné rozehrávce ale znovu zakončil mimo tři tyče.

Bergamo - Paris St. Germain (Mario Pašalič slaví gól)
Bergamo - Paris St. Germain (Marquinhos vyrovnává na 1:1)

Po změně stran se hra vinou častých faulů rozkouskovala, sudí Anthony Taylor udělil dohromady devět žlutých karet. Po hodině hry se dostal na hřiště i uzdravený nejlepší střelec francouzské ligy Kylian Mbappé, v šanci ale Sportiella z úhlu neprostřelil.

V závěrečné desetiminutovce si vytvořili Pařížané místy drtivý tlak a nakonec slavili obrat. V 90. minutě předložil Neymar před bránu míč Marquinhosovi, který zblízka neměl problém trefit odkrytou bránu. O tři minuty později byl v roli nahrávače Mbappé a z takřka totožné situace vybídl k rozhodující trefě Choupo-Motinga.

Úřadující francouzský mistr tak stále živí šanci na pátou trofej v sezoně. PSG přešlo přes čtvrtfinále Ligy mistrů na pátý pokus, navíc v den 50. výročí založení klubu. Jeho soupeř vzejde ze čtvrtečního duelu mezi Atléticem Madrid a Lipskem, který se stejně jako celá dohrávka soutěže odehraje na neutrální půdě v Lisabonu.

Čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů v Lisabonu:

Bergamo - Paris St. Germain 1:2 (1:0)
Branky:
27. Pašalič - 90. Marquinhos, 90.+3 Choupo-Moting.
Rozhodčí: Taylor - Beswick, Nunn - Attwell (video, všichni Angl.). ŽK: Djimsiti, Freuler, De Roon, Zapata, Tolói, Palomino - Bernat, Herrera, Paredes. Bez diváků.

Bergamo: Sportiello - Tolói, Caldara, Djimsiti (60. Palomino) - Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens (82. Castagne) - Pašalič (70. Muriel), Gómez (59. Malinovskij) - Zapata (82. Da Riva). Trenér: Gasperini.
Paris St. Germain: Navas (79. Rico) - Kehrer, Silva, Kimpembe, Bernat - Herrera (72. Draxler), Marquinhos, Gueye (72. Paredes) - Sarabia (60. Mbappé), Icardi (79. Choupo-Moting), Neymar. Trenér: Tuchel.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!