Vnučka herce Miloše Nesvadby (†95): Kráčí v dědových stopách! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Vnučka herce Miloše Nesvadby (†95): Kráčí v dědových stopách!

Annette se svým milovaným dědečkem Milošem.
Annette se svým milovaným dědečkem Milošem. (Foto ČT, Národní divadlo Brno, archiv A. Nesvadbové)

Už od dětství tíhla k dědečkovi Miloši Nesvadbovi (†95). Díky němu poznala kouzlo divadla a stala se herečkou. Na dědově pohřbu promluvila nejdojemněji ze všech. „Říkej mi dál, jak jsi mi říkal. Mluv na mě, modli se za mě, nic se nezměnilo,“ pronesla Annette Nesvadbová (28) minulý čtvrtek v kostele vroucně.

Právě děda Miloš ji poprvé přivedl do Národního divadla, jehož byl 60 let členem. „Ale ne do hlediště. Propašoval mě do portálu, abych mohla sledovat, jak se herci v zákulisí připravují na scénu. Zbožňovala jsem to,“ svěřila deníku Aha! Annette.

Na DAMU se dostala hned napoprvé. „Ještě do druháku jsem tomu nemohla uvěřit,“ konstatovala. Po úspěšném studiu odešla do Národního divadla v Brně. „Měla jsem pocit, že potřebuju poznat jiné město, divadlo a jiné lidi,“ vysvětlila odchod do moravské metropole. Zůstala zde pět let. V současné době zkouší představení Nord- Ost v pražském Divadle v Řeznické, premiéra je už 28. září. Ani televize se k Annettě nestaví zády. Zahrála si dceru Ondřeje Pavelky (64) v seriálu Bohéma a nyní právě dotočila seriál ČT Hlava medúzy, který režíruje Filip Renč (54).

Rodina ji inspirovala
A nakolik ji v životě ovlivnila rodina? „Myslím, že to člověka vždycky poznamená. Dědeček chodil do divadla a maloval, babička je výtvarnice, strýc Michal točil Kouzelnou školku. Můj tatínek Martin pořád vymýšlí nějaké srandy a maminka je bývalá reprezentantka ve sportovní gymnastice, inspirovali mě,“ prozradila Annette.

Dojatý Miloš Nesvadba (91) na pohřbu Skořepové (†93):

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.