14. srpna 2020 • 09:40

Boston Pastrňáka nenahradil, parťák smekl před Nečasem. Pomohl fórek?

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Základní část NHL je pravěk, máte pocit, že se hrála možná v minulém století. Po pauze je v play off rozdělení sil úplně jiné než v březnu, kdy se liga zastavila. Kdybyste tehdy přemýšleli, jestli Carolina může vyřadit Boston, odpovíte, že asi těžko. Teď? Proč ne? Hurikán má velkou sílu. Parta s nejzábavnějším Twitterem v NHL srovnala sérii na 1:1. Andrej Svječnikov smekal před Martinem Nečasem. A Boston řešil, jak zalepit díru po Davidu Pastrňákovi. Výsledek? Nevyřešil.



První zápas série vyhrál v prodloužení Boston, druhý si vzala Carolina 3:2. Na dva góly nahrával Martin Nečas, vítěznou trefu nabídl obránci Dougiemu Hamiltonovi. Ten rozhodl zápas play off podruhé v kariéře. Kdy poprvé? Před šesti lety a ano, za Boston...

Bruins měli jeden zásadní problém. Brad Marchand, Patrice Bergeron a? Volné místo. David Pastrňák chyběl. Vzhledem k pravidlům, kdy je zakázáno komentovat důvod absence, se všechno svezlo jen do roviny, že ofenzivní eso prostě není. „Ale věřím, že to nebude na dlouho,“ aspoň naznačil trenér Bruce Cassidy. „Pastu samozřejmě nenahradíte. V sezoně nastřílel 48 gólů, celkem s play off už 49. Jenom doufáte, že tam místo něj přijde někdo, kdo bude hrát, jak mu schopnosti nejlépe dovolí a bude to fungovat,“ popsal pak, jak přemýšlel s poskládáním útoků.

Trenér a bývalý kapitán Hurricanes Rod Brind'Amour
Trenér a bývalý kapitán Hurricanes Rod Brind'Amour

Pastrňák je hlavně ofenzivní ďábel a Anders Bjork, který se postavil na jeho místo, nemá tak uvolněné myšlení dopředu jako on. V první formaci za celý zápas vystřelil jen jednou na branku. Od rodáka z Havířova by na branku Caroliny vyletělo nejspíš o pár puků víc. Tady byl rozdíl cítit hodně.

Jednou z velkých hvězd zápasu byl tak Martin Nečas. Jasně, ta nahrávka na vítězný gól. Ale k tomu ještě vybídl parádním pasem ke gólu parťáka Andreje Svječnikova. Ten hned po své trefě ukazoval na Nečase: Za to můžeš ty, díky!

Český útočník mu bleskově nahrál od mantinelu přes tři protihráče, puk mu naservíroval ideálně do jízdy, měkké ruské ruce ho zalepily na hokejce a následovala rychlá střela. Spolu pak natočili video pro fanoušky, které klub umístil na sociální sítě.

Na nich se ještě před zápasem objevila jiná perla. Trenér Rod Brind'Amour dostal od NHL pokutu 25 tisíc dolarů (zhruba 500 tisíc Kč) za kritiku rozhodčích. Carolina na svém Twitteru zveřejnila šek na 25 017 dolarů. Důvod? Číslo 17 je pro štěstí. S ním Brind'Amour dovedl Hurricanes v roce 2006 jako kapitán ke Stanley Cupu. Tohle je další povedený fórek, kterým klub umí bavit svoje fanoušky. Jindy třeba při gólu z velké dálky referuje, že puk vyletěl odněkud z Buffala...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud