Ředitelem C&B Reputation Management je Ondřej Fér

pátek, 14. srpna 2020, 09:10 Aktuality, PR, Lidé MediaGuru

Novým ředitelem agentury C&B Reputation Management se stal Ondřej Fér. Na starosti bude mít mimo jiné i vyhodnocení krize v souvislosti se zakázkou pro Home Credit.

Ondřej Fér, zdroj: C&B Reputation Management

Ondřej Fér, zdroj: C&B Reputation Management

Do čela C&B Reputation Management nastupuje Ondřej Fér. Na starosti bude mít vedle řízení agentury také akviziční proces a posouzení komunikační zakázky společnosti Home Credit, kvůli které bylo na agenturu podáno trestní oznámení.

„Značka C&B Reputation Management je i přes nedávnou krizi dobrá a chci ji zachovat,“ uvedl v nedávném rozhovoru pro MediaGuru Tomáš Jirsa, majitel skupiny C&B Group, pod níž agentura spadá. „Ondřejův příchod mi umožní stáhnout se z PR aktivit a začít celou skupinu připravovat na transformaci, která by měla vyvrcholit výrazným rozšířením našich aktivit,“ upřesňuje.

Jedním z úkolů, které před Ondřejem Férem v nové pozici stojí, je vyhodnocení krize, kterou si agentura C&B Reputation Management v souvislosti se zakázkou pro společnost Home Credit prošla. „Chci navrhnout postup pro vyhodnocení celého kontraktu. To je nyní možné,“ přibližuje.

„Z našeho úhlu pohledu je nevyhnutelné otevřít kvalifikovanou a racionální debatu o parametrech public relations v technologické době, o vztahu s klienty i s médii,“ říká Ondřej Fér. „Je nemyslitelné, aby na agentury byla podávána trestní oznámení proto, že pro klienty například zpracovávají monitoring mediálních výstupů tak, jako se to stalo C&B Reputation Management. Taková bezdůvodná kriminalizace poškozuje agentury, jejich klienty a obecně celý obor komerční komunikace,“ dodává.

Ondřej Fér působil v minulosti jako šéfredaktor oborového časopisu Marketing & Media. Dříve pracoval jako zástupce šéfredaktor časopisu Týden a výkonný ředitel Médea Public Relations. Je také spoluzakladatel fact-checkingového portálu Manipulátoři.cz, odkud v červenci letošního roku spolu s Petrem Nutilem odešel.

Jirsa: O rebrandingu neuvažujeme, spouštíme mediálku 2.0

úterý 4. srpna 2020

-stk-