Hlavní obsah

Policie chce koupit nová auta vybavená na zavedení hraničních kontrol

Policejní prezidium plánuje nakoupit 11 vozidel speciálně vybavených pro případ znovuzavedení kontrol na pozemních hranicích České republiky. Jedno auto by podle dokumentu, který má ČTK k dispozici, mělo stát zhruba 9,3 milionu korun. O zadání zakázky bude v pondělí informovat vládu ministerstvo vnitra.

Foto: Michael Polák, Právo

Ilustrační foto

Článek

Vozidla mají být podle ministerstva použitelná na kontroly lidí a aut a mají mít online přístup do policejních databází. Kromě kontrol na hranicích je budou policisté využívat i při běžném výkonu služby.

Auta mají být vybavena kamerovým systémem, aby mohla monitorovat i vzdálené objekty. Budou v nich komunikační centra, která zajistí hlasové a datové spojení například při velkých kulturních a společenských akcích, při rizikových fotbalových utkáních či při hudebních festivalech.

Nohu z plynu. Policie bude v pátek po celé republice měřit rychlost aut

AutoMoto

Vybavení by mělo pomoct i při vyhledávání ztracených lidí v obtížném terénu. Celkem chce policejní prezidium za auta vydat 102 milionů korun. Cenu stanovilo podle už koupeného vozidla pro karlovarskou policii v roce 2017.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám