Hlavní obsah
Článek

Herečka a vdova po prvním porevolučním prezidentovi Dagmar Havlová (71) se rozhodla jménem svého zesnulého manžela pomáhat v rámci nadace Vize 97 dalším způsobem. Vznikla tak limitovaná kolekce triček s Havlovým podpisem a se znakem srdce, které symbolicky připomíná, že pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí.

Jejich prodej má podpořit nejrůznější sdružení, nadace a benefiční projekty, přičemž prvním z nich je projekt Život v kufříku zaměřený na pomoc novorozencům, které matky opustily v porodnici.

„Trička se povedla a mám z nich ohromnou radost. Nejen proto, že umožní lidem vyjádřit své sympatie k myšlenkám a hodnotám mého muže, ale konečně můžeme nabídnout oficiální předmět nesoucí Vaškovo jméno, který skutečně pomáhá,“ míní Dagmar Havlová.

Cílem Nadace Dagmar a Václava Havlových Vize 97, na jejíchž stránkách se dá tričko pořídit, je vybrat částku 200 000 korun, kterou poté předá Martině Opava a Ivaně Říhové z nadačního fondu La Vida Loca, jež stojí za vznikem Život v kufříku.

Tričko s Havlovým podpisem již oblékla řada známých osobností, které tak sympatizují s projektem, který pomáhá novorozeňatům. Na sociálních sítích jsme v nich viděli mj. zpěváka Matěje Rupperta, herecký pár Nikol Kouklovou a Karla Heřmánka mladšího, herečky Kairu Hrachovcovou, Patricii Pagáčovou (35), Vlastinu Svátkovou (42) nebo modelku Pavlínu Němcovou (52).

Reklama

Další články

Načítám