InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oprava Václavské ulice v Jindřichově Hradci se protáhne až do půlky září

 Autor: Lucie Váchová

    Autor: Lucie Váchová

JINDŘICHŮV HRADEC – Letošní etapa rekonstrukce Václavské ulice v Jindřichově Hradci začala v březnu a provádí ji firma Jindřichohradecké montáže. Podle smlouvy měla být oprava hotová do konce letních prázdnin. Zhotovitel ale radu města požádal o prodloužení termínu o čtrnáct dnů. Radní tento návrh na svém středečním jednání schválili. Stavba tedy skončí až 13. září.

„Pracovníci zhotovitelské firmy nepředpokládali, že narazí na skalní masiv a budou do něj muset tesat. Tím se práce pozdržely a do konce srpna není možné stavbu dokončit," uvedl místostarosta Miroslav Kadeřábek. Při výkopech pro nové kanalizační a vodovodní řady, zejména v úseku od vjezdu k budově polikliniky směrem ke křižovatce s ulicí U Nemocnice, zaskočila dělníky téměř v celé šířce i výšce výkopové rýhy skalnatá hornina, kterou museli vybourat těžkým rozrývačem. Skalnatá hornina také zasahovala do spodní konstrukce nové opěrné zdi budované od polikliniky podél areálu nemocnice ke křižovatce s ulicí U Nemocnice.

Posunutí termínu dokončení rekonstrukce Václavské způsobí komplikace především cestujícím veřejnou linkovou dopravou. V září, po začátku nového školního roku, už se totiž očekával návrat k normálu a obnovení původních zastávek. „Ale veřejná linková doprava, která jezdí po objízdné trase, zastavuje až ve Zborovské ulici, protože zastávka U Václava je dočasně zrušená. Situaci jsme tedy operativně vyřešili tak, že po dohodě s ČSAD Jindřichův Hradec bude linková doprava jezdit po stejné trase jako městská hromadná doprava. Tím pádem bude využívat stejná nástupní a výstupní místa v ulici U Nemocnice a Ruských legií," dodal místostarosta. Zastávka v ulici Ruských legií nahradila frekventovanou Václavskou a zastávka v ulici U Nemocnice je náhradou za zastávku LDN.

Kvůli komplikaci během rekonstrukce městu nevzniknou žádné náklady navíc. Oprava Václavské ulice má vyjít na 20,3 milionu korun a celou ji zaplatí město ze svého rozpočtu.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace