InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V Protivíně ožívá svět bezobratlých živočichů v jeho nejmenších detailech

PROTIVÍN - V Památníku města Protivína se otevřela nově nainstalovaná expozice Podivuhodný svět bezobratlých živočichů, který je ztvárněn fotografiemi Pavla Krásenského. Výstava bude k vidění až do 31. října vždy od úterý do neděle od 9 do 12 a od 13 do 16 hodin.

 

Pavel Krásenský patří ve svém oboru ke světové špičce. Jeho snímky lze nalézt ve stovkách publikací, článcích i na informačních tabulích. Nefotí jen u nás, ale vyráží také na výpravy na nejrůznější kontinenty. Je znám svou precizností, netradičními snímky a propracovanými a unikátními záběry. Říši bezobratlých dokonale zná a je to zřejmé i z jeho fotografií.

Přesto, že bezobratlí živočichové nepatří mezi nejoblíbenější skupiny, je celá řada druhů, které jsou velmi atraktivní a na velkoformátových fotografiích si je návštěvník může prohlédnout tak, jak je běžným okem nikdy neuvidí.
Kromě focení v přírodě se věnuje takzvané vědecké fotografii, která ostře zachycuje živočicha s veškerými detaily jeho tvarů a barev. Taková fotografie je běžně skládaná z desítek záběrů.

U řady druhů se Pavlu Krásenskému podařilo zachytit i jejich jedinečné chování. „Nikdy jsem neměl příliš velké umělecké ambice a tak fotografuji především dokumentární fotografii a snažím se zachycovat zajímavé situace, které nám příroda přináší. Fotografie by neměla být jen pěkným a dokonalým obrázkem, ale měla by mít příběh a autor by měl dobře znát to, co je na fotografii."

Výstava bude k vidění v Památníku města Protivín až do 31. října vždy od úterý do neděle od 9 do 12 a od 13 do 16 hodin.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace