Hradec si bez ztráty bodu kráčí pro triumf! Mannheim opět padl

Foto: Daniel Kubelka, hokejkv.cz

Třetí den na turnaji O pohár hejtmana Karlovarského kraje a předčasné finále. Mountfield zvládl proti Energii vyrovnanou bitvu a od téměř jistého triumfu ho dělí pouze matematická šance Kolína. Mannheim ani napotřetí neuspěl.

Třinec nastoupil ve druhém utkání na turnaji proti Mannheimu, kterému nakonec nasázel pět branek a došel si pro první tři body. Už na začátku druhého dějství vedli Oceláři zásluhou Jonáše Jobánka (1+2) o tři zásahy, což se ukázalo jako rozhodující, jelikož Němci zvládli jenom snížit.

Večerní utkání svedlo proti sobě dosud neporažené týmy – Hradec Králové zvítězil dvakrát a domácí Energie jednou. V podstatě předčasné finále urval Mountfield, který velmi rychle odpověděl na vedoucí gól Karlových Varů a to hned dvojnásobně během 26 vteřin. Těsné vedení si Východočeši pohlídali až do závěrečné sirény a v pátek proti Kolínu nad Rýnem budou potvrzovat turnajový triumf.

HC Oceláři Třinec – Jungadler Mannheim 5:2 (2:0, 2:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Mikler (Jobánek), 19. Jobánek (Mikler, Stránský), 21. Pětník (Jobánek, Ramík), 40. Kubíček (Marcinko, Pětník), 60. Havlík – 25. Broda, 31. Gorgenländer (Melnikow, Calce).

HC Energie Karlovy Vary – Mountfield HK 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 25. Kupčo (Rozhon, Novotný) – 27. Síla (Lang, Perička), 28. Naar (Pajer).

Václav Eismann (hlavní trenér Karlových Varů): „V první řadě bychom chtěli pogratulovat Hradci k vítězství. Z pohledu 60 minut bylo vítězství soupeře zasloužené. Hradec Králové disponuje velmi kvalitním kádrem, což také prokázal. Jsme rádi, že jsme mohli takovou prověrku absolvovat, protože nám odhalila spoustu našich rezerv. Věříme, že se budeme v průběhu soutěže dostávat do lepšího stavu, než je ten aktuální. Pohár bereme jako přípravu, ale chceme vyhrát každé utkání, do kterého jdeme. Probíhá rotace sestavy v kádru. Soupeř vyhrál zaslouženě.“
Miroslav Řehák (asistent trenéra Hradce Králové): „Myslím si, že to pro nás bylo předčasné finále. Z obou stran bylo k vidění neskutečné nasazení, všichni tři gólmani výborně zachytali. Štěstí se přiklonilo na naši stranu a zasloužili jsme si to. Měli jsme víc šancí. Jsme rádi, že jsme vydrželi kondičně, protože jsme odehráli už třetí zápas ve třetím hracím dnu. Kluci to urvali.“
(zdroj ohlasů: hokejkv.cz)

Foto: Daniel Kubelka, hokejkv.cz

Tabulka turnaje po třetím dni

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Mountfield HK 3 3 0 0 0 10:4 9
2. HC Energie Karlovy Vary 2 1 0 0 1 6:2 3
3. HC Oceláři Třinec 2 1 0 0 1 6:5 3
4. Kölner EC 2 1 0 0 1 4:7 3
5. Jungadler Mannheim 3 0 0 0 3 6:14 0

Další program turnaje v Karlových Varech

Sobota 15. srpna:
14:00 Kölner EC – Mountfield HK
17:00 HC Energie Karlovy Vary – HC Oceláři Třinec

Neděle 16. srpna:
11:00 HC Oceláři Třinec – Kölner EC
14:00 HC Energie Karlovy Vary – Jungadler Mannheim

Foto: Daniel Kubelka, hokejkv.cz

Foto: Daniel Kubelka, hokejkv.cz

Foto: Daniel Kubelka, hokejkv.cz

Foto: Daniel Kubelka, hokejkv.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz