Řidičku a její dcerku pokousal v autě pavouk, žena skončila v nemocnici

Foto: Městská policie Zlín
ZLÍN - Zlínští strážníci zasahovali u velmi neobvyklé události. Pomáhali ženě a její dceři, které v autě pokousal pavouk. Serveru Zlin.cz to řekl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Událost se stala ve zlínské části Štípa. Hlídka strážníků si všimla, jak náhle zastavila dodávka a z ní vyběhla řidička, která ihned pomáhala ven i své malé dcerce. Strážníkům vyděšená žena řekla, že ji i dceru ve voze pokousal žlutočerný pavouk.

Pavouk ženu kousl do pravé ruky a poté ještě kousl pětiletou dívenku do nohy. „Řidička byla z nepříjemné události velmi rozrušená, potvrdila, že je alergická na hmyzí jed a začíná pociťovat brnění ruky a nastupující nevolnost,“ popsal dramatické chvíle Pavel Janík.

Strážníci na místo okamžitě přivolali zdravotnickou záchrannou službu a současně se snažili mírnit následky události. Zvládat stres pomohl malé holčičce plyšový medvídek, kterým hlídky Městské policie Zlín disponují právě pro tyto situace. Na pomoc ženě, která měla na ruce zřetelné kousnutí v oblasti mezi palcem a ukazovákem, přispěchal také kolemjedoucí cyklista, nicméně se její stav až do příjezdu záchranářů nezlepšoval.

„Poté, co na místo dorazila sanitka, prohlédla strážnice společně se záchranáři kabinu vozu, v němž cestovala žena se svou dcerkou. Agresivního členovce se jim však ani při podrobné prohlídce nalézt nepodařilo. Indisponovanou ženu nakonec převezli záchranáři k dalšímu vyšetření do krajské nemocnice, její dcerku i vozidlo předala hlídka rodinným příslušníkům,“ dodal Janík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x