Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hvězdy Clippers odpočívaly a výhru zařídil nováček Mann, Miami přišlo o krále smečařů

Basketbalisté Los Angeles Clippers zakončili základní část NBA v bublině na Floridě vítězstvím v prodloužení nad Oklahomou 107:103. Poslední hrací den se představily už jen týmy s jistou účastí v play-off a generálka na souboj 1. kola Východní konference mezi Indianou a Miami vyšla lépe Pacers, kteří před úterním startem série porazili Heat 109:92.

Terance Mann
zdroj: ČTK/AP autor: Mike Ehrmann

Kouč Clippers Doc Rivers nechal před začátkem bojů o Larry O’Brien Trophy odpočívat své největší hvězdy Kawhiho Leonarda, Paula George i elitního náhradníka Lou Williamse. Hrdinou zápasu se tak stal nováček Terance Mann, který v koncovce řídil rozhodující sérii 8-0.

Osmačtyřicítka posledního draftu totiž trefila trojku dvě a půl minuty před koncem prodloužení, kterou poslala svůj tým do dvoubodového vedení. Pak přidal další střelu z dálky Patrick Patterson právě po Mannově asistenci a třiadvacetiletý křídelník triumf pečetil střelou z odskoku. První triple double v kariéře ale Mann zkompletovat nestihl, skončil na 25 bodech, 14 doskocích a devíti asistencích.

"Skvělé bylo, když na mě Kawhi zakřičel, že mi chybí jediná finální přihrávka. Dodal, ať se do ní nenutím, ale jdu si pro ni. To jejich vedení je po celý rok neskutečné," pochvaloval si Mann. "Vím, že v průběhu čtvrté čtvrtiny na mě volali snad všichni z lavičky," dodal. V dresu Oklahomy, hrající bez Chrise Paula, se o 27 bodů a 11 doskoků postaral Hamidou Diallo.

Indianu dovedl k výhře s 23 body Doug McDermott, Miami navíc přišlo o zraněného krále smečařů posledního ročníku Utkání hvězd Derricka Jonese. Houston prohrál s Philadelphií 96:134, James Harden porážku neodvrátil 27 body a 10 asistencemi, i tak se stal potřetí za sebou králem střelců základní části. V průměru dával 34,3 bodu na utkání.

Denver nestačil na mistrovské Toronto, kterému podlehl 109:117. Raptors bez Siakama, VanVleeta, Lowryho a Ibaky se mohli spolehnout na střídající duo Stanley Johnson (23 bodů) a Paul Watson (22 bodů).

Dnes se v předkole mezi Portlandem a Memphisem rozhodne o posledním účastníkovi play-off. Vyřazovací část začne v pondělí.

Výsledky NBA:

Houston - Philadelphia 96:134, Indiana - Miami 109:92, LA Clippers - Oklahoma City 107:103 po prodl., Toronto - Denver 117:109.

Dvojice pro play-off:

Východ - 1. kolo: Milwaukee - Orlando, Toronto - Brooklyn, Boston - Philadelphia, Indiana - Miami.

Západ - předkolo: Portland - Memphis, 1. kolo: Los Angeles Lakers - Portland/Memphis, Los Angeles Clippers - Dallas, Denver - Utah, Houston - Oklahoma.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články