Na Žižkově už válí rakouský reprezentant a někdejší kanonýr Liberce, Brna či Hradce

Na Žižkově už válí rakouský reprezentant a někdejší kanonýr Liberce, Brna či Hradce

Viktoria Žižkov je připravena v příští sezóně Fortuna národní ligy zabojovat o postup mezi elitu. Žižkovským se rekonstruuje stadion, do týmu přišlo několik hráčů z první ligy a k nim se v uplynulém týdnu přidali i Jonas Auer a Jan Pázler. Zdá se tak, že jim už k prvenství ve druhé lize nic nechybí.

Rozhoduje se ale samozřejmě až na hřišti. Jonas Auer má na svém kontě i několik startů za mládežnické reprezentace Rakouska. Do Česka jej přivedla Slavie, tam ale nastupoval jen za juniorské týmy a poté přestoupil do Mladé Boleslavi. Na Žižkově hostoval již dříve a Auer se tak vrací do známého prostředí. Viktoria si od něj slibuje kvalitu ve středu pole. Auer přichází na roční hostování právě z Mladé Boleslavi.

Kromě toho ale Žižkov přivedl i Jana Pázlera. Ten je o poznání zkušenějším fotbalistou, devětadvacetiletý útočník dříve hrál za Liberec, Duklu, Jablonec nebo i za Slavii. Loni hostoval Pázler z Liberce ve Zbrojovce Brno, tam ale vinou zranění do moc zápasů nenastoupil. Nejlepší své sezóny zažil v druhé lize v dresu Hradce Králové, proti kterému nyní bude nastupovat. Na Žižkově podepsal dvouletou smlouvu.

Auer a Pázler jsou tak dalšími zvučnými posilami Žižkovanů. Již dříve klub přivedl Daniela Pudila se zkušenostmi z anglické ligy nebo ligového veterána Lukáše Zoubeleho. Ostrá sezóna začíná Viktorii už v sobotu večer, kdy v rámci MOL Cupu vyzve Beroun. Auer už ovšem po návratu pod televizní vysílač nastoupil i v přátelském utkání proti Jihlavě.